مقدمه:
فولاد به عنوان یکی از ایده آلترین مصالح طراحی، سازههای مقاوم در برابر زلزله بشمار میآید. فولاد دارای قابلیت انعطاف پذیری بالایی بوده و همچنین دارای قابلیت جذب انرژی زیادی نیز میباشد. به همین خاطر عموماً سازههای فولادی در زمین لرزهها
بسیار خوب عمل مینمایند و قابلیتهای بسیار خوبی را از خود در مقابل حرکات شدید زمین نشان میدهند ولیکن باید توجه داشت که برای استفاده کامل از انعطاف پذیری این مصالح رعایت روابط و ضوابط طراحی و بخصوص توجه به امر اجرای صحیح جزئیات الزامی است.
در این رابطه پدیده جدیدی نیز در فلسفة طراحی مقاوم سازههای فولادی در چند دهه اخیر توسط آقای پوپوف معرفی شده است که بنام بادبندهای خارج از مرکز ( EBF ) معرفی شده است.
این پدیده با زیرکی و هوشیاری فردی همچون دکتر پوپوف پس از بررسی رفتار هیسترتیک قابهای خمشی و یا ممان بر و بادبندهای هم مرکز و مقایسه آنها با هم و نهایتاً با تعریف سیستم سازهای که از قابلیت هر دوی قابهای لنگر بر و بادبندهای هم مرکز بهره جسته باشد پدید آمده است.
سیستم یادشده هم دارای قابلیت انعطاف پذیری خوبی میباشد و هم تغییر مکان زیادی را در صورت طراحی صحیح ارائه نمینماید، لذا به عنوان سیستم کاملاً مناسب در طراحی سازههای مقاوم میتوان مطرح باشد.
این سیستم که بوسیله پوپوف و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا ابداع شده، بین اتصال مهار و تیر تمعمداً خروج ازمرکزیت ایجاد میگردد. طول این جزء کوچک تیر (قسمتی از تیر که بین مهار و ستون و یا بین دو مهار قرار میگیرد.) باکلمه (e) نشان داده شده و دارای این مزیت میباشد که میتواند نیروهای بادبندی را از طریق خود به ستون یا بادیندهای دیگر انتقال دهد. نهایتاً نیروهای متعادلی را به بادبند وارد سازد. در این سیستم جزء کوچک تیر مانند فیوز شکل پذیری عمل میکند و در حالیکه از کمانش مهار جلوگیری مینماید مقدار زیادی انرژی وارده از زلزله را نیز جذب میکند.
مقایسه بین قابهای مختلف:
1ـ قابهای MRF (یا ممان بر یا خمشی): قابهایی هستند که اتصالات آنها در مقابل لنگر مقاوم میباشد و دارای خاصیت جذب انرژی فوق العاده خوبی هستند ولی نسبتاً انعطافپذیر بوده و چنانچه سختی زیادی لازم باشد دیگر اقتصادی نخواهند بود. تغییر مکان جانبی زیاد در قابهای خمشی باعث میشود که اثر ((P- ((بطور قابل ملاحظهای ایجاد شود و در نتیجه مقدار زیادی از مقاومت و سختی قاب صرف مقابله با لنگرهای ناشی از آن گردد. در طراحی این قابها در مناطق زلزلهخیز فلسفه طراحی تیر ضعیف و ستون قوی باید اعمال گردد یعنی تناسب بین سختیهای تیر و ستون به حدی باشد که تغییر شکلهای غیر ارتجاعی مفاصل خمیری در تیرها تشکیل شود نه در ستونها. به همین منظور ستونها باید طوری طراحی شوند که در حد ارتجاعی باقی بمانند و تیرها برای جذب و استهلاک انرژی باید به حداکثر شکل پذیری خود برسند.
متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید.لطفا مشخصات خواسته شده را جهت پیگیری پرداخت دقیق وارد نمایید.
نوع فایل : word فایل زیپ شده
تعداد صفحات 10
حجم : 12 kb
مبلغ قابل پرداخت 13000 ریال
پس از پرداخت موفق وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل را دانلود کنید در صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید.