بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

دانلود تحقیق آماده در قالب ورد با عنوان باطری ۱۵ ص

کلیات

باطری یک منبع تولید کننده جریان الکتریسیته می باشد که جریان مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین می کند.در حقیقت باطری و دینام تواما جریان مصرف کننده ها را تامین کنند.دینام و باطری هر دو تولید کننه ی جریان می باشند ولی دلیل استفاده از هر دو در یک مجموعه به خاطر این است که دینام تا زمانی که

 

 

 موتور کار می کند جریان تولید می کند.زیرا نیروی خود را از موتور می گیرد و با خاموش شدن موتور دینام از کار می افتد اگر در زمانی که دینام جریان تولید نمی کند بخواهیم مصرف کننده ای را به کار اندازیم  از باطری استفاده می کنیم چون نیروی باطری به صورت یک انرژی ذخیره شده می باشد.مخصوصا برای راه اندازی موتور و به کار انداختن استارت از جریان باطری استفاده می کنیم.در خودرو ها از باطری های سرب اسیدی قابل شارژ استفاده می شود.


2-اساس کار باطری

یک باطری از دو فلز غیر هم جنس و یک محلول الکترولیت تشکیل شدهاست الکترولیت مورد استفاده در باطری اتومبیل هامحلول اب و اسید سولفوریک و دو فلز غیر هم جنس ان سرب و پراکسیدسرب می باشد (صفحات).

اسید سولفوریک مقدار کمی اب در خود دارد زیرا برای تهیه ی اسید سولفوریک گاز so3  را با اب ترکیب کرده اسید سولفوریک ساخته می شود  

H2SO4                                                                                                                         So3 +H2o =

معمولا حدود 2% اسید سولفوریک اب میباشد حال اگر اسید سولفوریک 98% را با اب ترکیب کنیم واکنش زیر در اثر ترکیب اسید با اب انجام می شود .

H2SO4 +2H2O = SO4 + 2H3O                                 

3- فعل و انفعالات باطری


الف- فعل و انفعالات باطری در زمان دشارژ یا تخلیه

زمانی که از باطری استفاده میکنیم فعل و انفعالاتی در ان رخ می دهد که باعث تخلیه ی باطری می شود این فعل وانفعالات بدین شرح است :

در زمان تخلیه اسید موجود در الکترولیت با صفحات و اکسیژن صفحه مثبت با الکترولیت ترکیب می شوند. نتیجه ی کار این است که در زمان تخلیه کامل باطری جنس صفحه مثبت و منفی هر دو سولفات سرب(pbso4)و جنس الکترولیت اب خالص ((H2oمی باشد.

در زمان تخلیه ی باطری گرد سفید رنگی روی صفحات ان دیده می شود .این همان سولفاتی است کهدر اثر واکنش اب و اسید با صفحات حاصل شده است.


ب-فعل و انفعالات در زمان شارژ یا پر شدن

زمانی که باطری را شارژ می کنیم فعل و انفعالات داخل باطری عکس می شود . موقع تخلیه از باطری برق گرفته می شود. در این حین فعل وانفعالات داخل باطری رخ می دهد.

هنگام شارژ برق مستقیم وارد باطری می شود پس فعل وانفعالات داخل یاطری هم عکس زمان تخلیه می شود . یعنی دقیقا عکس فعل و انفعالاتی که موقع دشارژ اتفاق افتاده بود در زمان شارژ باطری رخ می دهد بدین ترتیب که اسید صفحات به اب ئ به کسیژن به صفحه مثبت بر می گردد و دوباره باطری اماده ی کار می شود .

با وارد کردن برق مستقیم به باطری یاطری شارژ می شود و این امر به خاطر عکس شدن فعل وانفعالات داخل باطری می باشد . زمانی که باطری شارژ است صفحه مثبت رنگ قهوه ای شکلاتی و صفحه منفی رنگ خاکستری دارد باید دقت کرد که اگر باطری تخلیه شود اسید روی صفحات می نشیند . موقعی که باطری تخلیه شد باید ان را شارژ کنیم اگر مدت زمانیباطری در حالت تخلیه بماند گرد اسیدی که روی صفحات نشسته کم کم سفت می شود و دیگر از ان جدا نمی شود بنابراین اگر بعد از مدتی که باطری در حالت دشارژ بوده ان را شارژ کنیم (چون اسید به اب بر نمی گردد)باطری شارژ نخواهد شد. در این حالت میگویند باطری سولفاته شده است . اگر باطری سولفاته شده باشد دیگر قایل شارژ نیست 


نکته : در یک باطری 12ولت6خانه 2 ولتی ودریک باطری 24 ولت 12خانه 2ولتی به کار رفته است باطری 12 ولت که از 6 خانه 2 ولتی تشکیل شده است تعداد صفحات یک خانه ان به عنوان مقدار پلیت باطری ذکر می شود. برای مثال اگر روی نوشته شده باشد 11 پلیت یعنی در یک خانه ان 6 صفحه منفی و 5 صفحه مثبت به کار رفته است . برای سری کردن باطری های 2 ولتی شانه منفی یک خانه به شانه مثبت خانه دیگر متصل می گردد.


4-جعبه یا بدنه باطری 

جعبه بدنه اصلی و محل قرار گرفتن خانه های باطری است .جعبه باطری را از موادی می سازند که اسید برروی ان اثر نداشته باشد .جعبه باطری از پلاستیکهای مخصوص یاموادی به نام ابونیت ساخته شده است .درپوش جعبه باطری که محفظه بالای جعبه می باشد به وسیله موادی قیری یا به صورت پرسی روی جعبه اببندی می شود . روی جعبه باطری باید کاملا اببندی باشد تا از مصرف شدن الکترولیت جلوگیری شود .اگر درپوش جعبه باطری به صورت قیری باشد می توان درپوش باطری را باز کرد و صفحات داخل باطری را تعمیر کرد.ولی اگر درپوش باطری به صورت پرسی باشد باطری قابل تعمیر نمی باشد.

کف جعبه باطری پله های وجود دارد که باعث میشود صفحات به کف جعبه باطری نچسبد. اگر صفحات به کف جعبه چسبیده باشد خرده های که از ان ریزش می کند در کف جعبه جمع شده وباعث اتصال بین صفحات می شود .


5-عیبهای باطری 

 

الف-شکستن بدنه باطری

اگر بدنه باطری شکستگی یا ترک داشته با شد الکترولیت را در خود نگه نمی دارد و باعث کم شدن سطح الکترولیت می شود از طرفی اب واسیدی که از باطری خالی می شود اگر روی اتاق اتومبیل بریزد باعث خوردگی در اطاق وشاسی اتومبیل می شود.

متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید.لطفا مشخصات خواسته شده را جهت پیگیری پرداخت دقیق وارد نمایید.

نوع فایل : word  فایل زیپ شده

تعداد صفحات 15

حجم :  14   kb

مبلغ قابل پرداخت 25000  ریال

پس از پرداخت موفق وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل را دانلود کنیددر صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید.

نام و نام خانوادگی :

ایمیل :

موبایل :

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد