بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

دانلود تحقیق آماده قالب word با عنوان عصر اطلاعات ۲۰ ص

چکیده

بشر در طی مسیر تکاملی خود با جوامع متعددی روبهرو گشته است. از آن جمله میتوان به جامعه ایلیاتی، جامعه روستایی و جامعه صنعتی اشاره کرد. اختراع رایانه در اواسط قرن بیستم، گسترش شبکههای ارتباطی و اهمیت اطلاعات در حیات اجتماعی، منشأ تحولات نوینی در زندگی انسان گردیده است. دوران جدید که به عصر اطلاعات موسوم است، نتیجه فنّاوری اطلاعات و

 

 

 ارتباطات میباشد. امروزه انسان، جامعهای مبتنی بر فنّاوری اطلاعات و ارتباطات را تجربه میکند که از ویژگیهای خاص خود برخوردار است. چنین جامعهای را جامعه اطلاعاتی گویند. در این گونه از جوامع، مفاهیم سنتی موجود در زمینههایی همچون: اقتصاد، آموزش، کسب و کار، مدیریت، تجارت و جنگ دچار تحول میگردد.

در این مقاله، ضمن تعریف جامع اطلاعاتی، تأثیر فنّاوری اطلاعات و ارتباطات بر وجوه مختلف جامعه به اجمال بررسی خواهد شد. باشد که این مختصر، تأثیری هر چند ناچیز بر طرز تفکر مدیران و برنامهریزی بهینه در کلیة بخشهای جامعه به منظور ورود متفکران به عصر اطلاعات داشته باشد.

واژههای کلیدی: عصر اطلاعات، جامعه اطلاعاتی، فنّاوری اطلاعات.


مقدمه

فنّاوری اطلاعات، به عنوان خاستگاه اصلی جامعه اطلاعاتی ناشی از ظهور رایانه، توسعه شبکههای مخابراتی و نیاز روزافزون به استفاده از اطلاعات بوده است. مطالعات انجام شده در خصوص برنامههای توسعه اغلب کشورها، نشانگر محوری بودن نقش فنّاوری اطلاعات و ارتباطات در این گونه برنامهها است. ماهیت و ابعاد بسیار گسترده این فنّاوری، تعریف دقیق آن را با مشکل مواجه میسازد؛ به طوری که تعاریف مختلفی برای آن ارائه شده که مهم‌‌ترین آن‌ها ذیلاً آمده است (3):

1.  فنّاوری اطلاعات، تلفیقی از دستاوردهای مخابراتی، روشها و راهکارهای حلّ مسأله و توانایی راهبری با استفاده از دانش رایانهای است.

2. فنّاوری اطلاعات، شامل موضوعات مربوط به مباحث پیشرفته علوم و فنّاوری رایانهای، طراحی رایانهای، پیادهسازی سیستمهای اطلاعاتی و کاربردهای آن است.

3. فنّاوری اطلاعات، تلفیقی از دانش سنتی رایانه و فنّاوری ارتباطات به منظور ذخیره، پردازش و تبادل هر گونه داده، اعم از متن، صوت و تصویر است.

4. فنّاوری اطلاعات، عبارت است از: همه اشکال فنّاوری ساخت، ذخیرهسازی، تبادل و بهکارگیری اطلاعات در شکلهای گوناگون: اطلاعات تجاری، مکالمات صوتی، تصاویر ساکن و متحرک، ارائه چند رسانهای و سایر اشکالی که هنوز به وجود نیامدهاند. 

5. فنّاوری اطلاعات، عبارت است از همه شکلهای فنّاوری که برای ایجاد، ذخیره و استفاده از شکلهای مختلف اطلاعات، از قبیل: اطلاعات تجاری، مکالمات صوتی، تصاویر متحرک، دادههای چند رسانهای به کار میرود.

6.  فنّاوری اطلاعات، شاخهای از فنّاوری است که با استفاده از سخت‌افزار، نرم‌افزار و شبکهافزار (Netware)، مطالعه و کابرد داده و پردازش آن را در زمینههای: ذخیرهسازی، دستکاری (Manipulation)، انتقال، مدیریت، جابهجایی، مبادله، کنترل، سوییچینگ (Switching) و داده امانی خودکار (Automatic Acquisition) امکانپذیر میسازد.


مختصات جامعه اطلاعاتی

انقلاب شگرف الکترونیکی در اواسط  سده بیستم و رشد روزافزون کاربرد ریز پردازندههای الکترونیکی در محصولات مختلف و همچنین کاهش بهای تمام شده آن‌ها از یک سو، و نیاز بشر به استفاده از اطلاعات از دیگر سو، موجب پدید آمدن موج اطلاعات گردید. جهانی که پس از سپری کردن دوره کشاورزی با تمام فراز و نشیبها و زمان طولانی خود با وقوع انقلاب صنعتی به دوره صنعت و زندگی ماشیینی روی آورد، با ظهور شبکههای رایانهای و توسعه ارتباطات، اینک به عصری جدید موسوم به «عصر اطلاعات» پا مینهد. عصر اطلاعات، جامعه بشری را با رویکردهای جدید در کلیه ابعاد مختلف مواجه میسازد. از چنین جامعهای با عنوان «جامعه اطلاعاتی» یاد میشود. تعاریف متعددی از جامعه اطلاعاتی ارائه شده است؛اما محوریت چنین جامعهای اطلاعات و تولید ارزشهای اطلاعاتی است و نه تولید ارزشهای مادی (1).

ویلیام مارتین، در زمره اوّلین کسانی است که موضوع جامعه اطلاعاتی را مطرح کرده است. او معتقد است که هر چند واژه «جامعه اطلاعاتی» از دهه 1980 به بعد متداول گشته است، ولی تعریف واحدی از آن ارائه نشده و حتی گاهی مشروعیت کاربرد چنین واژهای مورد تردید قرار میگیرد. به عقیده وی، جامعه اطلاعاتی، جامعهای است که در آن کیفیت زندگی همانند چشم اندازهای تحول اجتماعی و توسعه اقتصادی به میزان بسیاری به اطلاعات و بهرهبرداری از آن وابسته است. در چنین جامعهای، استانداردهای زندگی، الگوهای کار و فراغت، نظام آموزشی و بازار کار کاملاً تحت تأثیر پیشرفتهایی قرار گرفتهاند که در قلمرو اطلاعات و دانش به وقوع پیوسته است (11).

گاهی نیز جامعه اطلاعاتی را از جهت تأثیرات فنّاورانه، اقتصادی، شغلی، جغرافیایی و فرهنگی مورد توجه قرار میدهند. در این باره معمولترین تعریف جامعه اطلاعاتی بر تأثیرات فنّاورانه تأکید دارد؛ به گونهای که پیشرفت در زمینههای پردازش، ذخیره و انتقال اطلاعات، به بهرهگیری از فنّاوری اطلاعاتی تقریباً در همه زمینههای اجتماعی منجر گشته است (2).

برخی دیگر نیز از زاویه جامعه فرا صنعتی به موضوع جامعه اطلاعاتی مینگرند. پروفسور بل (Daniel Bell)، جامعهشناس برجسته آمریکایی از این گروه محسوب میشود. وی به اهمیت اطلاعات و آگاهی در ظهور جامعه فرا صنعتی تأکید میورزد. در جامعه ما قبل صنعتی، زندگی «بازی بر ضدّ هستی» است؛ جایی است که انسان‌ها با نیروی عضلانی غیر ماهر کار میکنند و در عصر صنعتی، آنجا که ماشین حکم فرما است، زندگی، بازی بر ضدّ هستی مصنوعی است؛ در حالی که در یک جامعه فرا صنعتی که بر خدمات بنا نهاده شده، بازی میان اشخاص است. بنابراین، آنچه به حساب میآید، نیروی عضلانی غیر ماهر یا انرژی نیست؛ بلکه اطلاعات است (12).

دقّت در تعاریف جامعه اطلاعاتی، گویای آن است که چنین جامعهای بیانگر مدلی نوین از جامعه بشری است که در آن، مفاهیم رایج آموزش، کسب و کار، اقتصاد و تجارت متحول میگردد. به صورت خلاصه میتوان گفت:

متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید.لطفا مشخصات خواسته شده را جهت پیگیری پرداخت دقیق وارد نمایید.

نوع فایل : word  فایل زیپ شده

تعداد صفحات 20

حجم :  63   kb

مبلغ قابل پرداخت 22000  ریال

پس از پرداخت موفق وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل را دانلود کنیددر صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید.

نام و نام خانوادگی :

ایمیل :

موبایل :

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد