خواب
خواب کاهش ناگهانی جریان خون در زمان استراحت است به طوری که فعالیت بدن و ذهن کم شود و توهم های بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی بشوند.در بین پستانداران،پرندگان، ماهیان و دیگر جانوران مراحل خواب و بیداری وجود دارد.خواب برای سلامت و بهزیستی بدنی و روانی انسانها و جانوران اهمیت دارد.
محرومیت از خواب
بیشترین مدت بی خوابی انسانها در جهان، ۳۳ سال معادل ۱۱۷۰۰ شب بوده است. جز این مورد استثنایی، هیچ شخص دیگری نتوانسته بیش از یازده روز را بدون خواب سپری کند.افرادی که از خواب محروم میمانند، دچار افسردگی میشوند. این افراد، هوشیاریشان را از دست میدهند و دچار توهم میشوند.حالت چهره شخص بی خواب، کشیده و بی حرکت می شود، ابروها چین می خورد،شخص با زحمت زیاد چشمانش را باز نگاه می دارد و دچار هذیان می شود. محرومیت از رویا، اغلب به پرخاشگری،بیمناکی، و یا افسردگی منجر میشود.
مدت زمان خواب
مدت زمان بیداری در شخص بالغ، معادل چهار برابر مدت زمان بیداری یک کودک است. نوازد، به طور متوسط در ازای هر یک ساعت بیداری،دو ساعت را در خواب میگذراند، حال آن که فرد بالغ در همان زمان نیم ساعت در خواب است.
تغییرات پیش از خواب
بعضی افراد به آسانی و به سرعت به خواب می روند و در برخی دیگر این امر تدریجیتر است. گروهی از افراد، حالت های حسی مختلفی تجربه می کنند یا دچار پرش اندام ها می شوند. پیش خواب شامل حالتهایی چون توهمات بینایی و شنوایی زودگذر یا تغییراتی در تصویر بدنی است که با احساس معلق بودن در فضا همراه است.
تغییرات در طول خواب
یکی از تغییرات در طول خواب بی حرکتی عمومی و شل شدن برخی ماهیچههاست. در زمان خواب، انسانها و حیوانات میتوانند رویا ببینند. این رویاها بر اثر حرکات سریع چشماست. دستها وپاها در زمان خواب حرکت میکنند. در خواب انسانها معمولاً بین ۲۵ تا ۴۰ بار موقعیت خود را در طول شب تغییر میدهند. حرکات بدن در طول خواب ارتباطی با عمق خواب ندارد. در خواب جریان خون در ماهیچهها کاهش مییابد، و بر جریان خون پوست افزوده میشود، پوست برافروخته میشود، و غدد عرقی پیوسته فعالیت میکنند. بدن در طول خواب حرارت را به سرعت از دست میدهد، تعداد ضربانهای قلب و اندازه فشارخون کاهش مییابد، تنفس آهسته و عمیق تر میشود. شل شدن فک پایین، و ماهیچههای حلق سبب خرخر کردن میشود.
اختلالات خواب
اختلالات خواب در انسانها عبارتاند از: خرخر،کمخوابی،پرخوابی، خوابگردی،فلج خواب،کابوس،هراس شبانه، خوابترسی، دندان قرچه، شبادراری و خوابهای تجزیهای. علاوه بر این ها، خواب میتواند با آشفتگی های ادراکی هنگام به خواب رفتن و بیدار شدن همراه باشد که آن را به ترتیب پیش خواب و پس خواب مینامند. این حالت ها بر اختلال در تصاویر،صداها و عواطف مشتمل است.این گونه اختلالات معمولاً در رشته خواب شناسی یا روان شناسی خواب، بررسی می شود.
خوابگردی
خوابگردی یکی از اختلالات خواب است که در رشته روانشناسی خواب مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد. در این حالت بدن بیدار و ذهن در خواب است. در این حالت ممکن است بیمار در خواب راه برود،بدود، لباس بپوشد، حمام یا ادرار کند، و حتی رانندگی کند. بر اساس برخی منابع آماری، هجده درصد جمعیت جهان خوابگرد هستند..[۱][۲] آمار هم چنین نشان میدهد که ۱۶ درصد کودکان در ایالات متحده آمریکا،خوابگرد هستند و حدود ۸۷ درصد خوابگردان مرد هستند[۱]. بعضی خوابگردها در حین خوابگردی چشم خود را نمی بندند.
اختلال خوابگردی یکی از اختلالات خواب و در زمره بدخوابیها طبقهبندی شده است. بر اساس DSMIV بدخوابیها شامل بیخوابی اولیه ، پرخوابی اولیه ، نارکولپسی ، اختلالات خواب مربوط به تنفس ، اختلالات خواب ریتم شبانه روزی ، اختلال کابوس (اختلال اضطراب رویا) ، اختلال وحشت خواب ، پاراسومینا و اختلال خوابگردی میباشد. خوابگردی به مجموعه حرکتی ناهوشیاری اطلاق میگردد که طی خواب به صورت اعمال کم و بیش هماهنگ شده (برخاستن، راه رفتن، اجرای یک وظیفه ساده) متجلی میشود خاطرهای از این رویداد در بیداری باقی نمیماند. این پدیده در کودکان و نوجوانان و نیز در افراد هیستریک و پارهای از مصروعین مشاهده میشود.
زمان و نحوه خوابگردی
متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید.لطفا مشخصات خواسته شده را جهت پیگیری پرداخت دقیق وارد نمایید.
نوع فایل : word فایل زیپ شده
تعداد صفحات 10
حجم : 28 kb
مبلغ قابل پرداخت 13000 ریال
پس از پرداخت موفق وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل را دانلود کنیددر صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید.