چکیده
:من حقیقةالایمان ان تؤثر الحق و ان ضرک علیالباطل و ان نفعک» (۱۱)از حقیقت ایمان،آن استکه حق را برباطل ترجیح داده وبرگزینی،اگرچه حقبه زیان توو باطل به نفع تو باشد.
یک انسان مسلمان و مؤمن، این حقطلبی، حق گزینی و حرکت بر مدار حق و اجتناب از مسیر باطل را هرچند در ظاهر به ضرر او باشد، از این حیث انتخاب میکند که براساس معرفت دینی، نفع واقعی و درازمدت خود را در آن میبیند.
حضرت امام باقر(ع) در حدیث شریفی فرمودند که خداوند میفرماید:
«به عزت و جلال و شرف و بلندی مقامم سوگند که هیچ بنده مؤمنی خواست مرا برخواست خود، در یکی از امور دنیا ترجیح ندهد و برنگزیند، جز آن که بینیازی را در وجودش قرار دهم. همتش را متوجه آخرت سازم، آسمانها و زمین را عهدهدار روزیاش گردانم و خودم برایش، پشت سر تجارت هر تجارت او هستم
کلیدواژه
دانش آموز ، تقویت ایمان ، آموزش
مقدمه
از نظر قرآن و روایات کسانیکه از معنویت بالا و اهل معنا و سیرو سلوک روحانی باشند، اهل ایمان بوده و به درجه بالای تقوای الهی رسیده و جزء متقین هستند. متقین همان کسانی هستند که قرآن هدایتگر آنها بوده (ذلکالکتاب لاریب فیه هدی للمتقین(۱٣) ) و در پرتو همین هدایت به فلاح و رستگاری میرسند. معنویت، ایمان و تقوا مراتبی دارد و هرچه انسان در مرتبه بالاتر از ایمان، تقوا و معنویت قرار گیرد، به خداوند نزدیکتر میشود. در قرآن کریم و روایات، ویژگیهای اهل ایمان و اهل تقوا به صورت گوناگون ذکر شده است. خطبه همام معروف به خطبه متقین در نهجالبلاغه، تمام ویژگیهای یک انسان با ایمان و اهل تقوا در عالیترین مرتبه را یکجا بیان میدارد. حضرت امامعلی(ع) در این خطبه، در برابر اصرارهای فردی به نام همام که از یاران آن حضرت بود و از امام درخواست وصف متقین را کرده بود، زبان به توصیف اهل تقوا کرد و یکی یکی از ویژگیهای متقین را برشمرد. این ویژگیها، همان ویژگیهای یک انسان با معنویت در حد اعلی میباشد.
این ویژگیها عبارتند از:
۱- گفتارشان درست است.
٢- شعارشان اعتدال و میانهروی است.
٣- رفتارشان برپایه تواضع است.
متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید
نوع فایل : word فایل زیپ شده
تعداد صفحات 60
حجم : 136 kb
مبلغ قابل پرداخت 60000 ریال
پس از واریز وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید در صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید