مقدمه :
در دنیای متحول و متغیرکنونی ، افزایش دانش و بهبود مهارتهای فردی و تخصصی دانشجویان اجتناب ناپذیراست. هر چه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهها ، ماهرتر و آگاه تر باشند، در محیطهای کاری تلاش برای بهبود بهره وری و عملکرد آنها ثمره بیشتری خواهد داشت وبهبوددرعملکرد، به ارزش افزوده اقتصادی بیشتر منجر می شود و این درگرو پرورش وتوسعه منابع انسانی است که به عنوان یک عامل ضروری،دائما بایستی بدان توجه خاصی معطوف شود.
همانطور که میدانیم، کارآموزی یکی از روشهای کارآمد آموزشی است. در این روش دانشجو، برای یک دوره زیر نظراستادان ورزیده، فنون و تجربیات معین را می آموزد. از مزایای سیستم کارآموزی ایجاد غرور حرفه ای درافرادیست که برنامه کارآموزی را به اتمام میرسانند. حس اعتماد به نفسی که در این قبیل کارآموزان ایجاد میشود با افرادی که برنامه های کارآموزی را طی نکرده اند، قابل مقایسه نمی باشد.
کارآمد شدن دانشجویان در هر زمینه، چیزی فراتر از آموختههای نظری کلاس درس را میطلبد و نتایج مثبتی که از هم پاشدن علم با عمل حاصل میشود بر هیچکس پوشیده نیست.
رشته کامپیوتر نیز از این قاعده مستثنی نیست. برنامة کار عملی که برای دانشجویان این رشته در نظر گرفته شده همانند بسیاری از دیگر رشتهها با عنوان کارآموزی بیان میشود.
با بررسیهای انجام شده توسط نویسندگان، به نظر میرسد که برای انجام یک کارآموزی صحیح و موثر عواملی همچون مدیریت، برنامهریزی صحیح، نوع کار ارائه شده به کارآموز، میزان اعتبار دورة کارآموزی، و حمایتهای جانبی از کارآموز دخیل هستند.
برای واژه کارآموزی تعریفی به شرح زیر ارائه شده است:
افزایش دادن مهارتها، آگاهیها و تجارب حرفهای و غیرحرفهای کارکنان به منظور آماده ساختن آنان برای انجام وظایف خاص.
بر طبق تعریف بالا، هدفی که کارآموزی دنبال میکند، کسب مهارت و تجربه و به مرحلة عمل رساندن اندوختههای نظری کلاس درس است
بر طبق مصوبة آموزش عالی، دانشجوی رشتة کامپیوتر در مقطعکاردانی موظف به گذراندن 270 ساعت کار عملی هستند که با عنوان کارآموزی بیان میشود. با این حال اکثر دانشجویان در عین مفید خواندن واحد کارآموزی، آن را خستهکننده میدانند و با این که به ضرورت انجام آن واقفاند، به جای استفاده از آن به گرفتن نمرهای اکتفا میکنند.
همچنین از مزیت پذیرش کارآموز در یک سازمان، پایین آوردن هزینههای یک سازمان است؛ یعنی دستهای از کارها درون سازمان انجام میشوند بدون این که هزینة زیادی برای سازمان در برداشته باشد. از دیگر مزایای مهم پذیرش کارآموز این است که سازمانها با ارزیابی کار کارآموزان و شناسایی نیروهای بااستعداد و آماده به کار میتوانند با گزینش آنها، نیروی مجرب و آزمودهشدهای را برای آیندة سازمان خود فراهم کنند.
هیچ جانشینی برای تجربة عملی وجود ندارد و کارآموزی ابزاری است برای تبدیل زبان عمل به تجربه و تلاشی است برای ایجاد حلقههایی بین محیط عملی و مراکز آموزشی. همانند دیگر پروژهها، مدیریت اولین و مهمترین عامل در شکلگیری یک برنامة کارآموزی مؤثر است . با برنامهریزی صحیح میتوان اهداف یک کارآموزی را با اهداف یک سازمان درهم آمیخت و کارآموزی را به عنوان یک راهکار در کنار نیروهای دیگر، برای حل برخی از مسائل درون سازمان به کار برد.
اینجانب عادله رحیمی دانشجوی رشته کامپیوتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان برای برگزاری واحد کارآموزی که تحت نظر استاد راهنماراضیه توکلی بوده مشغول به کار درکارگاه کامپیوتر شده و برای این درس وواحد کارآموزی این گزارش را تهیه وتنظیم کرده وتقدیم استاد محترم می کنم.
این گزارش شامل چهار فصل می باشد.فصل اول سخت افزار کامپیوتر و فصل دوم مراحل نصب ویندوز ویستا وفصل سوم آشنایی با شبکه ومراحل راه اندازی آن وفصل چهارم طریقه نصب نرم افزار هایی که در کارگاه آشنا شده ام می باشد.
فهرست
عنوان: صفحه
فصل اول : آشنایی با سخت افزار کامپیوتر
1 ) مقدمه ای بر کامپیوتر ..................................................................................... 6
1-1) دستگاه های ورودی وخروجی در کامپیوتر(لیست قطعات کامپیوتر) ................................14
1-2) برد اصلی ...................................................................................................................... 25
1-3) ریز پردازنده .................................................................................................................. 28
1 -4) میزان حافظه RAM مورد نیاز ..................................................................................... 31
1 -5) کارت های شبکه .......................................................................................................... 41
SCREEN SAVER (6-1 .........................................................................................56...
فصل دوم :آموزش نصب ویندوز ویستا ............................................................................64
فصل سوم : آشنایی با شبکه ومراحل راه اندازی آن
معرفی کارت شبکه و راه اندازی و نگهداری شبکه از لحاظ سخت افزاری .......................75
طریقه شبکه کردن دو رایانه به طور مستقیم ............................................................ 78
تنظیمات شبکه در ویندوز ............................................................................................................ 81
فصل چهارم : طریقه نصب نرم افزار ها
مراحل نصب نرم افزار NetSupport......................................................................................................................................88
طریقه نصب نرم افزار maple.........................................................................................95
طریقه نصب نرم افزار spss...................................101
طریقه نصب نرم افزار WinRAR ................................108
فصل اول
مقدمه ای بر کامپیوتر:
ماشین کامپیوتر در ابتدا به منظور انجام محاسبات پیچیده و حجیم ساخته شد و به همین دلیل آن را کامپیوتر به معنی حسابگر و شمارنده نامیده اند. امروزه کامپیوتر به یک وسیله چند منظوره تبدیل شده است که دارای حافظه بوده و قابل برنامه ریزی می باشد . از این رو کامپیوتر قادر به انجام عملیات و محاسبات ریاضی و منطقی روی اطلاعات بوده و از نظر سرعت ثبت اطلاعات و نگهداری اطلاعات پر حجم سرعت بازیابی و خستگی ناپذیری بر انسان برتری دارد . البته این بدان معنا نیست که این ماشین تمام تواناییهایش از انسان برتر باشد . زیرا او فاقد خلاقیت و نوآوری است و در این مورد انسان بر کامپیوتر برتری دارد . به عبارتی کامپیوتر در واقع وظیفه جمع آوری و طبقه بندی و تنظیم و خلاصه کردن و محاسبه به روی اطلاعات را بر عهده دارد . و می تواند اطلاعات خام یا DATAرا به اطلاعات مفید و قابل استفاده تبدیل یا پردازش کند . اولین کامپیوتری که بشر ساخت از ابتدای نامهای مخترعین آنها گرفته شده است که بصورت زیر است ATANSOFF-BERRY-COMPUTER که از ابتدای نام آنها گرفته شده است (ABC) اولین کامپیوتر بین سالهای 1937 تا 1942 ساخته شد و هدف از ساخت آن حل معادلات بود . بعدها کامپیوترها بزرگتر و پیچیده تر شدند . به مرور که کامپیوترها پیشرفته تر شدند آنها کوچکتر گردیدند که در حال حاضر کامپیوترهای امروزی بسیار کوچکتر و ارزان تر از کامپیوترهای اولیه می باشند . کامپیوترهای اِی - بی - سی و انیاک را جزء کامپیوترهای نسل اول می دانند و کامپیوترهای نسل دوم در سال 1959 ایجاد شدند و ساختار مدار آنها از ترانزیستورها بود . با پیدایش تراشه های کوچک سیلیکونی اولین مدارهای مجتمع ساخته شدند .
سال 1975 سال ظهور کامپیوترهای شخصی می باشد . با ورود میکروپروسسورها برنامه نویسان دستورالعملهایی را نوشتند که به زبان بیسیک به کدهای مورد نیاز در میکروپروسسور ترجمه می شد . که اولین برنامه نویسان به این طریق بیل گیتز و پاول آلن بودند که شرکت مایکرو سافت را بصورت تجارتی در آوردند . و در حال حاضر از تولید کنندگان بزرگ نرم افزار در دنیا می باشند برنامه های تحت ویندوز و میکروپروسسورهای اینتل متعلق به این شرکت یعنی مایکرو سافت می باشد . کامپیوتر آی بی ام ای تی که از میکرو پروسسورهای 80286 استفاده می نماید در سال 1984 ساخته شد . این کامپیوتر در آن سالها بسیار سریع تر از مدلهای قبلی عمل می کرد زیرا میکروپروسسور آن قوی بود . در سال 1987 شرکت آی بی ام تولید کامپیوترهای خود را با نام PS2 شروع کرد و PS1 را نیز وارد بازا کرد . که از میکروپروسسورهای 80386 و 80486 استفاده نمود کامپیوترهای امروزی را کامپیوترهای نسل چهارم می نامند . بعد از میکرو پروسسورهای 80486 میکروپروسسورهای پنتیوم وارد بازار شدند .
کامپیوتر به عنوان یک سیستم دارای چهار قسمت است که عبارتند از :
· INPUT UNIT
· MEMORY UNIT
· CPU
· OUTPUT UNIT
که از آنها به ترتیب می توان به این طریق نام برد
· واحد ورودی
· واحد حافظه
· واحد پردازش مرکزی
· واحد خروجی
قسمتهای دو و سه که شامل واحد حافظه و واحد پردازش مرکزی است داخل یک جعبه به نام کیس قرار دارد که از نظر ظاهری به دو صورت ایستاده و خوابیده وجود دارد .
TOWER
DESKTOP
منبع تغذیه یا Power Supply در درون این جعبه قرار دارد.
در سیستم علاوه بر پردازشگر و حافظه قطعات سخت افزاری دیگری نیز وجود دارند. بعد از مقدمه ای که در مورد کامپیوتر و تاریخچه آن آمد لازم است که اجزاء کامپیوتر از لحاظ سخت افزاری بیان شود . در ادامه به بیان و توضیح این مطلب به شرح ذیر می پردازیم
بورد اصلی MOTHERBOARD OR MAIN BOARD:
این بخش در برگیرنده اغلب مدارهای کامپیوتر است که اجزایی چون سی - پی - یو / حافظه اصلی شامل رم و رام / حافظه کمکی شامل دی وی دی و سی دی / هارد دیسک و فلاپی دیسک و وسایل خارجی از قبیل ماوس / کی برد / و مانیتور به وسیله آن با هم ارتباط برقرار می کنند
متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید.لطفا مشخصات خواسته شده را جهت پیگیری پرداخت دقیق وارد نمایید.
نوع فایل : word فایل زیپ شده
تعداد صفحات 110
حجم : 11290 kb
مبلغ قابل پرداخت 100000 ریال
پس از پرداخت موفق وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل را دانلود کنید در صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید.