بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

کمرویی

علل کمرویی و راه های مقابله با ان

یکی از علل کمرویی,اضطراب اجتماعی ناشی از نداشتن مهارت های اجتماعی در ایجاد ارتباط و حفظ آن است.این مهارت که باید در محیط خانواده شکل بگیرد و سپس در مدرسه رشد کند، متاسفانه آن گونه که شاید و باید مورد توجه قرار نمی گیرد.انسان فطرتاً موجودی اجتماعی است ورشد او جز در بستر اجتماع,میسر نمی شود,از همین روی چاره ای جز کسب مهارت های اجتماعی ندارد تا بتواند در صحنه های گوناگون حضور موثر داشته باشد و در پرتو روابط سازنده با دیگران,به تعالی و رشد کافی برسد.خوشبختانه در فرهنگ دینی ما آداب و رسومی وجود دارند که ارتباطات اجتماعی را به بهترین نحو,ممکن می سازند,اما متاسفانه تحت تاثیر فرهنگ «فرد - محور» غرب و پیروی از رفتارهای اجتماعی غریبان که مبتنی بر همین فرهنگ است، ما نیز شیوه های صحیح ایجاد رابطه را از دست داده و دچار عوارض ناشی از آن شده ایم. از جمله این آداب انسان ساز که در نگاه نخست,بسیار ساده به نظر می رسند,اما آثار اجتماعی فردی فراوانی بر آن مترتب است,پیشی گرفتن در سلام دادن به دیگران و به ویژه وجود پاسخ داده به سلام است.بنابراین برای غلبه بر کمرویی بیمارگونه که بسیار با شرم و حجبی که ویژگی ممتاز یک انسان دیندار و آراسته به ادب اسلامی است,جز مراعات دستورات به ظاهر ساده دینی,راه موثر و سریع تری وجود ندارد و به هیچ دستورالعمل پیچیده ای نیاز نیست.برای رهایی از کمرویی,عمل به این نکات توصیه می شود:*در برخورد با دیگران در سلام دادن پیشدستی کنید.سلام همچنان که از نامش پیداست، موجب ایجاد حسی اطمینان و سلامت و آرامش روانی در مخاطب می گردد و به خودی خود نوعی احساس صمیمیت می گردد وبه خودی خود نوعی احساس صمیمت توام با احترام را در او پدید می آورد.برای یک لحظه مردمی را در نظر مجسم کنید که به جای سر در گریبان بودن و داشتن قیافه های عبوس، بر اساس نوعی اعتقاد درونی و قلبی، خود را موظف می دانند در سلام دادن به دیگران بریکدیگر سبقت بگیرند. در چنین فضایی اثری از تنش ها و نگرانی ها و کمرویی های بیمارگونه باقی نمی ماند و جای آن را آرامش و اطمینان قلبی می گیرد.از اینکه این بلا بر سر برخی از ما آمده که سلام دیگران را با سوء ظن ارزیابی می کنیم و بدتر از آن پاسخ نمی دهیم.چیزی از شان سلام دادن و آثار فوق العاده مثبت و گسترده آن نمی کاهد.

*برای رفع کمرویی و نگرانی های ناشی از آن,صله ارحام را جدی بگیرید.به خویشاندان خود سر بزنید,با آنها رابطه صمیمی برقرار کنید، از جلد خود بیرون بیایید و در یاری رساندن به نزدیکان و دوستان تردید نکنید.در یک فضای خیرخواهی و صمیمت با محارم,مهارت های ایجاد روابط صحیح را تمرین کنید تا در مواجهه با غریبه ها دچار اضطراب و دستپاچگی ناشی از کمرویی نشوید و اشتباه نکنید و یا به انزوا پناه نبرید.

*تلاش کنید در مدرسه یا اجتماعات آشنای دیگر در فعالیت های گروهی شرکت کنید و نقش فعالی را بپذیرید.احساس مفید بودن,اعتماد به نفس فرد را تقویت می کند و او را برای پذیرش نقش های موثر اجتماعیی آماده می سازد.

*به خود و قیافه و ظاهر خود بیش از حد متعارف نیندیشید و دنبال پیدا کردن عیب در خود نباشید.ساده و منظم و آراسته باشید، اما دیگر بیشتر از این به خود فکر نکنید. بخش اعظم اضطراب ها و گرفتاری های بشر امروز این است که خود و خواسته ها و نگرش های خود را محور کائنات می بیند و تحمل هر چیزی غیر از آن، به سرعت او را سمت پرخاشگری و در صورت ناامیدی از تسلیم ساختن دیگران به آرای خود,به سوی انواع بیماری های روانی از جمله وسواس فکری,شیدایی و روان رنجوری و انزوا می کشاند.خود را همان گونه که هستید بپذیرید و از نیش و کنایه انسان های بیماری که در میان این همه زیبایی و نعمت، کار وباری جز پیدا کردن عیب دیگران و غفلت از فجایع روحی و روانی خود ندارند، نترسید.اگر دستتان می رسد، آنها را به روان پزشک معرفی کنید و اگر نمی رسد، برایشان دعا کنید!

*در ابتدای کار که از حرف زدن در برابر جمع خجالت می کشید، قبلاً در خلوت و جلوی آیینه صبحت کردن با یک مخاطب فرضی را تمرین کنید.دفتر یادداشت کوچکی را تهیه و نکاتی را که تصور می کنید برای دیگران جالب و مفرح خواهد بود و در آن یادداشت کنید تا در مواقع مناسب از آنها استفاده نمایید.برای شکستن جو حاکم بر جمع و احساس آرامش، سعی کنید داستان های کوچک، طنر، لطیفه های شیرین و مناسبی را که افراد خبره در جلسات سخنرانی مطرح می سازند و موجبات انبساط خاطر دیگران را فراهم می کنند، یادداشت و در شرایط مقتضی از آنها استفاده کنید.

کمرویی همواره با یک ناتوانی از کنار آمدن با زندگی اجتماعی.خانوادگی وحرفه ای مشخص میشود.در واقع یک فرد کمرو از انطباق خود با شرایطی که به نظرش خطرناک می آیند عاجز میشوند.شخص خجالتی در حضور جمع وحستزده استو به این دلیل میترسد که مورد قضاوت یا عدم قدر شناسی واقع شود.

نشانه های کمرویی:

-تنگی نفس یا انقباض عضلانی

-پاهای لرزان

-خشک شدن بزاق دهان

-عرق کردن شدید

-سفت و سخت شدن بدن لرزش در پاها.دستها ولبها

-سرخ شدن یا رنگ پریدگی صورت

-تمایل به انزوای مطلق

-دلتنگی وخشم از خود و نفرت از خجالت

-بی تصمیمی و افسردگی

-صحبت کردن سریع تر از معمول و سخنان خارج از کنترل

-احساس از همه حقیر تر بودن(تفکر منفی)

-احساس مبهم در رابطه با گناهکار بودن نسبت به چیزی

-عدم اعتماد به نفس مانند عدم توانایی در پاسخ به یک تعارف

-ترس از مخالفت با نظرات دیگران یا بیان نقطه نظرات خود

-یک ترس دائم از مورد تمسخر قرار گرفتن

آثار اصلی کمرویی:

۱-آثار جسمی:

ترس:باعث گرفتگی در گلو یا در اطراف قلب و یک احساس خالی بودن در شکم میشود.

دشواری در گفتار:یک نوع انقباض در قفسه سینه ایجاد میشود که در نتیجه آن سخن گفته شده ضعیف.لرزان و جسته گریخته میشود.تارهای صوتی کشیده و سخت میشوند. تن صدا تغییر کرده و سخن با لکنت زبان و نا مفهوم گفته میشود.

انقباضات عضلانی:شخص خجالتی این باور را دارد که دیگران به او نگاه میکنند در نتیجه پاهایش سفت و سخت و در حین ورود به یک مکان دچار اشتباه میشود(به اثاثیه برخورد میکند.استکان را روی میز واژگون میکندو ....)

خستگی:احساس ضعف مفرط که ناشی از همان انقباض عضلانی می باشد.

کند شدن حواس:فرد خجالتی هوشیاریش کم شده و نیز ادراک حسی او کاهش می یابد به عنوان مثال یک فرد خجالتی که ناگزیر است در مقابل جمع صحبت کند اگر فردی به او نگاه کند در آن لحظه این ترس فقط روی آن فرد متمرکز میشود و تنها آن فرد را میبیند و توجهش بر روی این عامل ترس جلب میشود.به خاطر همین است که سختران کمرو دائما فراموش میکند که قبلا به نکته ای اشاره کرده است یا نه.

اختلالات عروقی:باعث سرخ شدن یا رنگ پریدگی در ناحیه صورت میشود که علت آن انقباض یا انبساط رگهاست.

اختلالات ترشحی:ترشح بزاق متوقف شده ولبها شدیدا خشک میشوند.تعریق شدیدی در کف دستها و زیر بازوها به وجود می آید.

۲-آثار روانی:

یک فرد خجالتی دائما احساس دلهره دارد و از این امر پروا دارد که توسط دیگران دست کم گرفته شود.این ترس او را مثل یک پروانه در قفس شیشه ای محدود میکند.اگر از یک فرد خجالتی ولی با هوش سوالی شود غالبا خاموش می ماند مثل این است که  او مات و مبهوت شده باشد. در واقع او در آن موقع گنگ و گیج خواهد بود مغزش درست کار نمیکند می خواهد کار کند ولی نمی تواند و ترمز های محکمی او را در جا نگه میدارد بنابراین در پس تعارفات خود را مخفی میکند با مجبور به مبارزه نباشد.

علت کمرویی:

از نظر روانشناختی عواملی مانند احساس حقارت(ناچیز و منفور بودن)عزت نفس پایین.ترس وعدم توانایی مهارت در انطباق با محیط و تنبه و توهین شدن در دوران کودکی وجود دارند که سبب بروز کمرویی میشوند.

اغلب پرسیده میشود که آیا کمرویی اصولا قابل درمان است یا نه؟بله مطمئنا.اما زمانیکه به منشا اصلی آن پی برده شودو از ریشه بهبود یابد.

روشهای مقابله با کمرویی:

-عقاید و باورهای غلط خود را تصحیح نمایید.

-تفکیک آنچه حقیقتا هستید از آنچه که تصور میکنید(شناخت نقش واقعی خویش و دوری جستن از نقش خیالی) در واقع شناخت بهتر از خود ویا صادق بودن.

-به حال توجه کنید و گذشته را فراموش کنید.

-واقع بین باشید واز زندگی در دنیایی که برای خود ساخته اید دست بردارید.

-سعی کنید از انزوا و گوشه گیری دوری کنید.

-با موقعیت های جدید سازگاری کنید.

-سعی کنید احساسات و عواطف خود را کنترل نمایید(از طریق استراحت.ورزش و مراقبتهای دارویی)

-آهسته سخن گفتن.به نرمی اشاره کردن با سر و دست. با آرامش غذا خوردن را تمرین کنید.

-ارتباط چهره به چهره داشته باشید.

-در مقابل تمایل به تفکر منفی مقاومت کنید.(سیستم تفکر جایگزین)

-سعی کنید با آرامش و خونسردی شرایطی را که قبلا برای شما غیر قابل تحمل بوده کنترل کنید.

-به جستجوی دوستان صمیمی که رفتار تحکم آمیز نداشته و هیچ گاه از کمرویی شما سخن نمیگویند بپردازید.

-همان طور که نقاط قوت خودتان را میپذیرید نقاط ضعف خود را قبول کنید.

-احساس مسئولیت کنید.به آینده بنگرید و از فرصتها به نحو احسن استفاده کنید.

-خوش بین باشید و مثبت بیندیشید.مثلا به جای گفتن خسته شدم بگویید به استراحت بیشتری نیاز دارم.

- سعی کنید از کار کردن و انجام وظایف خود لذت ببرید.

- از مهارتهای اجتماعی استفاده کنید(بعدا به این موضوع اشاره خواهد شد)

-در صورت نیاز با مشاوران و روان شناسان ارتباط برقرار کنید.

10 روش غلبه بر کمرویی

کمرویی شرایط ناتـوان کنـنده ای برای اغلب افراد پـدیـد   می آورد و مانع از ایفای نقش در موقعیتهای اجتماعـی و بیان دلمشغولیها و درخواست ازدواج از شخص مــورد  علاقه خود میگردد.

واقعیت این است که اغـلب انـسـانـهـا دقـیـقـا" از هـمـان شخصیت دلخواه طـرف مقابلشان برخوردارند ولی بدلیل   کمرویی و ترس، از بـیـان درخـواسـت ازدواج طفره میروند و اغلب توسط معشوقه اشان مورد شکوه و شکایت قرار     میگیرند.اینگونه افراد فقط به ملاقات و قرارهای عاشقانه   اکتفا کرده و گام بلندتری بر نمیدارند . اگـر کمرویی شما    را از رسیدن بفرد مـورد علاقه تان بازمیدارد به مـطـالـعـه خود ادامه داده تا بیاموزید چگونه میتوانید بر آن چیره شوید.

 شماره 10

با دوستان خود تمرین کنید

  عامل اصلی در کمرویی، ترس از عدم پذیرش (طرد شدن) اسـت. ایـن عـامـل را تـوسط نزدیک شدن و برگزیدن فردی بـرای دوسـت و یـا بـرادر خـود از میان بردارید. از آنجایی که غرور خودتان در معرض خطر نمی بـاشـد کـمتـر از نـزدیک شـدن حـذر خواهید کرد. شما خـواهید دید که مسئله شاقی نیست و خواهید خواست در فرصـت بـعد بـرای خـودتـان نامزدی را انتخاب کنید.

شماره 9

مراحل را آهسته طی کنید

انتخاب همسر را همچون برنامه ای 12مـرحله ای در نظر بگیرید. بـا یـک لـبـخـنـد شـروع کنید، به تمام افراد نشان دهید (نه تنها به دختران جذاب و زیـبا) که شـمـا صـمیـمـی و قابل نزدیک شدن می باشید. در روزهای بعد با گفتن سلام جلو بروید. چـنـد روز بـعـد از آن در گـفـتـگویی کوتاه شرکت کنید. به کار خود ادامه دهید تا بتدریج با دیگران صمیمی گردید و خواهـیـد دیـد که بـه آن دشـواری کـه میـاندیـشـید نیست. هرگاه اشتباه بزرگی مرتکب شدید آن را فراموش کنید. اغـلب افـراد بخشنده تر از آن چه شما تصور میـکنـیـد هستند.

اگر شخص موردعلاقه شما زیبا است و این باعث وحشت و دست پاچگی شما میشود مراحل "میزان زیبایی" را بتدریج طی کنید: با نزدیک شدن به فردی با زیبایی معمولی و متوسط که نسبت به آنها اعتماد بنـفس دارید شروع کنید. هنگامی که با آنها احساس راحتی کردید بسراغ فرد زیبا تری بروید و به همین منوال ادامه دهید.توجه داشته باشید که نزدیک شدن بفردی لزوما" نباید جنبه عاطفی داشته باشد مثلا"میتوانید در مباحثات علمی و یا موضوعات کاری با او شریک شوید.

شماره 8

به افراد به دید ابزارهای جنسی ننگرید

 هنگامی که با یک فرد صحبت میکنید به وی به چشم یک نشـان پـیـروزی جـنـسی نگاه نکنید بلکه به عنوان یک انسان همانند خودتان وی را تصور کنید. در نـظـر گرفتن مـحـض مسائل جنسی در نزدیک شدنتان نمایان خواهد گشت و خانم ها قادر هستند آقـایانی را که تنها با انگیزه جنسی قدم برمیدارند را تشخصی دهند.

شماره 7

اشخاص را زیاد بزرگ نکنید

 همانند نکته فوق، اهمیت ویژه ای را بفردی که با وی صحبت میکنید قائل نشوید. هرگاه اینگونه جلوه دهید که او برای شما بی اندازه ممتاز میباشد، او نیز شروع خواهد کرد به همین منوال فکر کردن. به وی بعنوان یک انسان با تـمـام مـعایـب و خـصـوصـیـات یک فـرد عادی نـگاه کنید. گفتگو کردن در حالت برابر، بسیار دلپذیرتر از صـحبت کردن با تـکبر و یا با چشم حقارت خواهد بود.

 شماره 6

توقعات خود را کاهش دهید  هنگامیکه با فردی صحبت میکنید انتظار هدف غـایی خود را در سر نداشته باشید. تنها با جریان کار همسو گردید. شـگفت زده خواهید شد که به چه سادگی همه چیز هموار می شود. اگر شما در این اندیشه نباشید که حتما" باید در انتها به چـیـزی دسـت پیدا کنید و خونسردی خود را حفظ کنیـد، در پـایـان به نـتـیجه دلخواهتان خواهید رسید.

شماره 5

همه چیز را بخود نگیرید  اگر می خواهید در گزینش همسر کامیاب شوید، لزومی ندارد شما هر اظهار عقیده ای مانند شوخی و طعنه هایی که طرف مقابل احتمال دارد بسوی شما روانه کند را بعنوان یک توهین بخود تلقی کنید. مردم اغلب چیزهایی را میگویند که هیچ مقصود و منظوری از آن ندارند. وقـتـی کـه آنها آزاری به شما نمی رسانند، برخـوردن لـزومی ندارد. هرچند گاهی اوقات مردم نـظـرات نـابـجا و بی موردی می دهند که در این حالت شما می باید قاطعانه از خودتان دفاع کنید.

شماره 4

گوش دادن را بیاموزید  همواره شما صحبت نکنید اجازه دهید دیگران هم در مـورد خـودشـان مـدتـی پـرحــرفی کنند. چیزی بخصوص خانم ها بسیار دوست دارند. سـوالات سـرگشـاده ای بـپرسید که احتیاج به پاسخ طولانی دارند و خودتان بنشینید و تنها گوش دهید. هـرگـاه گـفـتـگو در حال از آب و تاب افتادن بود موضوع جدیدی را آماده داشته باشید.و برای کاهش سختی باز کردن سرصحبت همواره موضوعات آغاز گر در اختـیـار داشـتـه باشـیـد تا گفتگو از آب تاب نیافتد.

شماره 3

با افراد بسیاری صحبت کنید از گپ زدن با هرشخصی که ملاقات می کنید ابا نداشته باشید. از پیر زن سالخورده ای که برای خرید به بقالی آمده تا تحویلدار بانک. بقول معروف کار نیکوکردن ازپرکردن است. اغلب مردم از عدم وجود ارتباط بین افراد ابراز تاسف میکنند. بـنـابراین صمیمیت شما با اسقبال مواجه خواهد شد و اگر هـم چنـین نشد به آن اعتنا نکنید. افرادی که با شما با تکبر رفتار می کـنـند احـتـمالا انـسـانـهای کـمـرویـی هسـتـند که هیچگاه جسارت غلبه بر کمروییشان را نداشته اند.

شماره 2

از طرد شدن نهراسید قهرمانان برجسته مشت زنی درحالی پا بمیدان میگذارند که احتمال شکست برایشان وجود دارد. به همین ترتیب شما نباید انتظار داشته باشید همیشه موفق باشیـد. هیچ چیز 100% نیست. بنابراین رویـارویی با یک فرد را بعنوان یک تجربه آموزنده درنظر بگیرید. ترفند کار در این است که خودآگاه (تمرکز حواس بخود) نباشید. کمرویی، تـردید و دودلی هنگامی رخ میدهد که شما به عیوب و نقایص خود فکر می کنید. در عوض افـکـارتـان را سراسر به شخصی که در حال گفتگو هستید متمرکز گردانید. هم شما اضطراب خود را از خاطر خواهیدبرد و هم اینکه طرف مقابل از توجه شما خرسند و مشعوف خواهد شد.

شماره 1

از خانه خارج شده و معاشرت کنید  به فعالیتهایی ملحق گردید کـه هـمواره در ارتـبـاط بـا دیـگـران بـاشـیـد. مانـنـد بـاشگاه، کلاسهای ورزشی، کلیسا، انجمنهای دانشجویی و کلوب های تفریحی. دراین محیطها همواره باید اجتماعی بـوده و با مردم معاشرت کنید. پس از مـدتی خـواهـید دید برایتان عادی و راحت می گردد. از آن گذشته مـلاقات شما با افراد دلخواه و جذاب عملا تضمین خواهد شد. و میتوانید مطمئن باشید با همسر مورد علاقه خود دیدار خواهید کرد.

از شما شروع میشود

هــنگامی که کمرویی خـود را کـه مـستلزم پایـداری و گـذشـت زمـان اسـت پـشـت سـر گذاشـتید خواهید دید به چه اندازه زندگی شما دچار تحول میشود. در این زمان با ترس کمتری به سراغ چیزهایی که می خواهید خــواهید رفت. در اینجا رازی نهفته اسـت: تا بحال اتفاق افتاده که داخل اطاقی شوید و آن احساس دستپاچگی و اضطراب به شـمـا دسـت بـدهد. به خاطر داشـتـه باشـیـد کـه اغلب افرادی که ملاقات می کنید خود آنقدر سرگرم و دل واپس این میباشند که دیگران در موردشان چگونه می انـدیـشـند کـه دیگر متوجه شما نخواهند شد تا بتوانند درمورد شما قضاوت کنند.

منابع:

http://www.pcparsi.com

http://www.psychoalachigh.com

نظرات 1 + ارسال نظر
[ بدون نام ] یکشنبه 11 فروردین‌ماه سال 1392 ساعت 08:32

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد