بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

کلاس مجازی مبانی سخت افزار کامپیوتر : آشنایی مختصر با عنوان ها

کلاس مجازی مبانی سخت افزار کامپیوتر : آشنایی مختصر با عنوان ها سخت افزار

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که کار نسبتاً ضروری با سیستم خود داشته باشید و به محض زدن دکمه Power ببینید که دستگاه روشن نمی شود و آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که دستگاهتان با فاصله زمانی کوتاهی هنگ کند و یا صدا و یا احیاناً دودی از آن خارج شود.

در این بخش در نظر داریم به بررسی قسمت های مختلف رایانه بپردازیم و در آینده به تفصیل در مورد هر یک توضیح دهیم. تا آشنایی جزیی و مؤثری با هر یک از قسمت ها پیدا کنیم و پاره ای از مشکلات رایانه خود را بهتر شناسایی نموده و در صدد رفع آن برآییم.

در سلسله گفتارهای کلاس مجازی مبانی سخت افزار با برخی از مبانی و تعاریف سخت افزاری از جمله قطعات داخلی سخت افزار کامپیوتر و همچنین قطعات جانبی رایانه بیشتر آشنا می شویم البته قصد این را نداریم که یک مبحث تخصصی داشته باشیم بلکه با نگاه فنی و ساده با موضوع سخت افزار آشنا می شویم

کلاس مجازی مبانی سخت افزار کامپیوتر : آشنایی مختصر با عنوان ها سخت افزار( قسمت اول)

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که کار نسبتاً ضروری با سیستم خود داشته باشید و به محض زدن دکمه Power ببینید که دستگاه روشن نمی شود و آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که دستگاهتان با فاصله زمانی کوتاهی هنگ کند و یا صدا و یا احیاناً دودی از آن خارج شود.

در این بخش در نظر داریم به بررسی قسمت های مختلف رایانه بپردازیم و در آینده به تفصیل در مورد هر یک توضیح دهیم. تا آشنایی جزیی و مؤثری با هر یک از قسمت ها پیدا کنیم و پاره ای از مشکلات رایانه خود را بهتر شناسایی نموده و در صدد رفع آن برآییم.

 تعریف سخت افزار کامپیوتر:

در اصل یک تعریف واحد از سخت افزار Hardwar را لحاظ نمی کنم اما می توان گفت سخت افزار کامپیوتر یا رایانه شامل تمام تجهیزات و قطعات جانبی کامپیوتر می شود که حالت فیزیکی و قابل لمس را دارد ؛ بعبارتی تمام قسمتها و قطعات کامپیوتر سخت افزاز نامیده می شوند

شناخت مبانی سخت افزار کامپیوتر می تواند ما را درفهم راحتتر مقالات ؛ گفتارها و حتی خرید قطعات کامپیوتر کمک کند پس بهتر است این کلاس مجازی را باهم دنبال کنیم

 قسمت های اصلی یک رایانه؛ سخت افزار یک کامپیوتر

در مورد قسمتهای اصلی یک کامپیوتر باید تاکید کنم برخی از قطعات جز قطعات مشترک و الزامی در تمام کامپیوترها خواهد است یعنی نمی توان کامپیوتری را اسمبل نمود که فاقد این قطعات اصلی باشد.مانند CPU- یا پردازنده ؛ حافظه ها ؛ منبع تغذیه و کیس 

در مقابل برخی وجود برخی از قطعات الزامی نیست یعنی ممکن است در برخی از کامپیوترها این قطعات را پیدا نکنید مانند سی دی رام ها ؛ موس ؛ موش واره و نظایر آن .

این نکته هم متذکر شوم ؛ کامپیوتر در ظاهر به سه قسمت عمده تقسیم می شود؛ کیس و قطعات داخل آن که به قطعات داخلی کامپیوتر موسوم است ؛ قطعات جانبی کامپیوتر که به تمام قطعه های یک کامپیوتر گفته می شود که خارج از کیس باشند.

»» آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ کیس کامپیوتر Case (قسمت دوم)
»» آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ کیس کامپیوتر Case (قسمت اول)

 CPU- یا پردازنده

 این قطعه به عنوان مغز رایانه نامیده می شود و مسئولیت کنترل تمام محاسبات، عملیات و قسمت های مختلف را بر عهده دارد.

منبای مقایسه سرعت کامپیوترها از ابتدا تا کنون سرعت پردازنده ها بوده است که البته در کامپیوترهای شخصی نسبت به سوپر کامپیوترها سرعتها از زمین تا آسمان متفاوت است . اما رقابت شبانه روزی که افزایش سرعت وجود دارد

 حافظه 

 حافظه رایانه برای ذخیره اطلاعات به کار می رود. حافظه با ریزپردازنده در ارتباط می باشد، بنابر این از سرعت بالایی برخوردار است. در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود. (Virtual- Caching- BIOS- ROM- RAM)

 منبع تغذیه یا Power Supply

این قسمت از رایانه جریان الکتریکی مورد نیاز در رایانه را تنظیم نموده و مقدار آن راتأمین می کند.

»» آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس Power Supply (قسمت دوم)
»» آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس Power Supply (قسمت اول)

 هاردیسک HardDisk

 یک حافظه با ظرفیت بالا و دائم می باشد که اطلاعات و برنامه ها را دربرمی گیرد.

»» دیسک و نوار مغناطیسی ؛ نگاهی کوتاه به رسانه های ذخیره و بازیابی اطلاعات کامپیوتر

 برد اصلی یا Mother Board

برد اصلی رایانه است که تمام قطعات بر روی آن نصب می شوند. پردازشگر و حافظه به طور مستقیم بر روی برد اصلی نصب خواهند شد. ولی ممکن است بعضی از قطعات به صورت غیرمستقیم به برد وصل شوند. مانند کارت صدا که می تواند به صورت یک برد مجزا باشد و از طریق اسلات به برد اصلی متصل است.

 کارت صدا یا Sound Card

کارت صدا سینگال های آنالوگ صوتی را به اطلاعات دیجیتال و برعکس تبدیل می کند و آنها را ضبط و پخش می کند.

 کارت گرافیکی یا Graphic Cards

اطلاعات را به گونه ای تبدیل می کند که قابل نمایش بر روی مانیتور باشد.

کنترل کننده Integrated Drive Electronics IDE

این قطعه اینترفیس اولیه برای CD ROM، فلاپی دیسک و هارد می باشد.

 اینترفیس SCSI  Small Computer

برای اضافه نمودن دستگاه های اضافی مانند هارد و اسکنر می باشد.

  گذرگاه Interconnect PeriPheral Component – PCI

این قطعه رایج ترین شیوه جهت اتصال یک عنصر دیگر به رایانه است کارت های PCI از طریق اسلات ها به برد اصلی متصل است.

  پورت Accelerated Graphics Port –AGP

این قطعه برای اتصال سرعت بالا از کارت گرافیکی به رایانه است.

 ورودی ها و خروجی ها

 صفحه نمایشگر - مانیتور Monitor

 جهت نمایش اطلاعات رایانه به کار می رود. نمایش تصاویر از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی بوجود می آید.

 صفحه کلید- کیبورد Key Board

برای ورود اطلاعات به کار می رود.

موش واره!!  ماوس Mouse

بهترین وسیله جهت نشان دادن و انتخاب نمودن گزینه ها و ایجاد ارتباط کاربر با رایانه می باشد.

 اسپیکرها

جهت پخش صدا به کار می روند.

  ابزارهای قابل حمل جهت ذخیره سازی Removable Storage

با استفاده از این ابزارها می توان اطلاعات را به رایانه اضافه نمود و یا آنها را ذخیره کرده و به محل دیگر برد.

 حافظه فلاش Flash Memory

 یکنوع حافظه است (EEPROM) که امکان ذخیره سازی دائم را به وجود می آورد. مانند کارت های PCMCIA که دارای سرعت بالایی می باشند.

  فلاپی دیسک Floppy Disk

 جهت ذخیره اطلاعات بکار می رود و حجم آن ۴۴/۱ مگابایت است. CD- ROM- دیسک های فشرده رایج هستند که حجم آنها از ۶۵۰ مگا بایت به بالاست و برای ذخیره و جابه جایی اطلاعات می باشد.

 Digital Versatile Disc DVD- ROM

 این نوع رسانه مانند CD می باشد که با این تفاوت که دارای حجم بسیار بالا و کیفیت فوق العاده باشد.

نکته: البته رسانه های دیگری نیز مانند Optical Drive، دیسک های بزرگ معروف به درایوB و Tape Backup و سایر موارد نیز وجود داشته اند که در حال حاضر با آمدن CD و DVD و رسانه ای بسیار حرفه ای تر غیر قابل استفاده شده اند.

انواع پورت ها

پورت موازی - پارالل Parallel :این نوع اتصال عموماً برای چاپگرها به کار می رود.

پورت سریال Seriall : این نوع پورت های جهت اتصال دستگاه هایی مانند مودم خارج یه کار می رود.

 پورت Universal Serial BUS- USB:  این نوع اتصال نیز برای اتصال دستگاههای مانند اسکنر و یا دوربین های دیجیتالی و یا وب ا ستفاده می شود.

اتصالات مربوط به شبکه و اینترنت

 مودم های کابلی Modem Cable

برای ارتباط با اینترنت از طریق سیستم تلویزیون به کار می رود.

 مودم هایvdsl- Very high bit-rate DSL

در این نوع ارتباط از فیبر نوری استفاده می شود.

 مودم های DSL- Digital Subscriber Line

یک نوع ارتباط با سرعت بالا از طریق خطوط تلفن برقرار می شود.

 آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس  Power Supply (قسمت اول)

منبع تغذیه، یک دستگاه الکتریکی است که مسئول تأمین و تنظیم جریان الکتریکی در رایانه می باشد. این قطعه به صورت جعبه ای بزرگ و مستقل در جعبه رایانه قرار دارد و بیشتر خرابی ها را در رایانه به وجود می آورد.

کار منبع تغذیه این است که ولتاژ متناوب ای سی، Alternate Current    یاهمان برق شهری را تبدیل به ولتاژ مستقیم دی سی، Direct Current می کند.

منبع تغذیه معمولا در پشت کیس و قسمت داخلی آن قرار دارد ؛ سروصدای متصاعدشده از کیس کامپیوتر از فنهای خنک کننده منبع تغذیه یا همان power هاست ؛ منبع تغذیه با یک سیم رابط به برق شهری وصل می شود واز سوی دیگر یک خروجی برق برای صفحه نمایشگر کامیپوتر دارد که امروزه کمتر مورد استفاده است ؛ و مانیتورها به طور مستقیم به برق شهری وصل می شوند .......

آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس  Power Supply (قسمت اول)

گرچه حدس می زنم معنی این کلمه را بارها شنیده اید ولی برای آگاهی مجدد خودم بازگو می کنم ؛ سخت افزار چیست و به چه معنایی است.

به کلیه قسمتهایی فیزیکی متشکل از تمام اجزا تشکیل دهنده یک کامپیوتر ؛ سخت افزار می گویند ؛ سخت افزار  قعطات اصلی کامیپوتر یعنی آنچه در کیس کامپیوتر پنهان است ؛ قطعات جانبی و قطعات وروردی و خروجی کامپیوتر می شود که در گفتارهایی در مورد قطعات جانبی صفحه کلید و ماوس به تفصیل گفتیم ؛ امروز در مورد منبع تغذیه یک کیس خواهیم گفت تا در آینده در موردخود کیس مفصل بگویم.

منبع تغذیه Power Supply :

منبع تغذیه، یک دستگاه الکتریکی است که مسئول تأمین و تنظیم جریان الکتریکی در رایانه می باشد. این قطعه به صورت جعبه ای بزرگ و مستقل در جعبه رایانه قرار دارد و بیشتر خرابی ها را در رایانه به وجود می آورد.

کار منبع تغذیه این است که ولتاژ متناوب ای سی، Alternate Current    یاهمان برق شهری را تبدیل به ولتاژ مستقیم دی سی، Direct Current  می کند.

فن خنک کننده منبع تغذیه

منبع تغذیه معمولا در پشت کیس و قسمت داخلی آن قرار دارد ؛ سروصدای متصاعدشده از کیس کامپیوتر

از فنهای خنک کننده منبع تغذیه یا همان power هاست ؛ منبع تغذیه با یک سیم رابط به برق شهری وصل می شود واز سوی دیگر یک خروجی برق برای صفحه نمایشگر کامیپوتر دارد که امروزه کمتر مورد استفاده است ؛ و مانیتورها به طور مستقیم به برق شهری وصل می شوند .

در اصل منبع تغذیه دارای یک فن خنک کننده است که در مواردی تا چهار فن خنک کننده هم تعبیه می شود تا بتوان از منبع تغذیه 24 ساعته بهره برد.

فن های داری قسم بیرون کننده هوا و داخل کننده هوا هستند ؛ به عبارتی شما اگر بر پشت کیس ، پنکه منبع تغذیه دست بگذارید ؛ یا هوا بیرون رانده می شود یا هوا مکش می شود؛ این به نوع فن آوری مورد استفاده در منبع تغذیه شما و کیس هاست که به کیس ها با منبع تغذیه AT  و ATX مشهور هستند

قطعی منبع تغذیه:

انرژی الکترونیکی تمام قطعات داخلی کیس توسط منبع تغذیه کیس تامین می شود؛ همانطور که در گفتار متذکر شدیم در صورتی که کامپیوتر از قسمت کیس روشن نشود ؛ ممکن است برق قطع باشد؛ سیم رابط برق در پریز نباشد  ویا پاور شما سوخته باشد ؛ البته در برخی موارد نادر که منبع تغذیه ؛ گرما زیادی متساعد کندو فن های منبع تغذیه قادر به تهویه مطبوع هوا و خنکی قطعات پاور نباشند؛ در اکثر موارد منبع تغذیه به صورت خودکار و تا خنکی متعادل ؛ به صورت خودکار خاموش می ماند.

البته در مورد گرما داخلی کیس هم همینطور عمل می شود؛ یعنی در صورت افزایش بیش ازحد کیس ؛ منبع تغذیه دستور می گیرد که جریان برق را قطع تا از سوختن و صدمه دیدن قطعات جلوگیری شود.

منبع تغذیه  ATX

منبع تغذیه ATX مانند منبع تغذیه نقلی می باشد، بنابراین، این دو قابل جابجایی می باشند. نوع منبع تغذیه ATX دارای مشخصات و مزایای زیر می باشد:

1-      سیگنال های (a) روشن بودن - Power on و سیگنال های (b) توقفStandby (Soft Power) ۵ V در این نوع منبع تغذیه وجود دارد.

2-      امکان حذف گرماگیر (Heat Sink) از روی پردازنده در این نوع وجود دارد.

3-   مادربردها در این نوع حاوی قطعاتی به نام تنظیم گر (Regulator) جهت تولید ولتاژ ۳/۳ ولتی نمی باشند به این علت که رابط منبع تغذیه به مادربرد ،خود دارای ولتاژ ۳/۳ ولت است.

4-   تهویه به سمت داخل منبع تغذیه صورت می گیرد تا مادربرد خنک شود. این کار خود باعث خنک شدن قطعات داخلی و تمیز شدن سطح قطعات داخلی می گردد.

5-      فیش اتصال منبع تغذیه مادربرد۲۰ پایه ای است و امکان اتصال برعکس آن وجود ندارد.

هماهنگی منبع تغذیه و کیس کامپیوتر

کیس ها Case های نه خیلی قدیمی منابع تغذیه‌ای دارند که کابل اصلی آن دارای 20 پین است. به این نوع منابع تغذیه ATX می گویند.

مادربردهای جدید که مصرف انرژی بیشتری دارند از کابل های الکتریکی جدیدی بهره می‌برند که بجای 20 پین دارای 24 پین است. برای اینکه این دوگانگی برای شما دردسر ایجاد نکند پیشنهاد می‌کنم که مادربرد خود را با خیال راحت انتخاب کنید.

دو حالت وجود دارد که مادربرد شما از منابع تغذیه 20 یا 24 پین پشتیبانی کند. بسته به نوع مادربرداقدام به خریدن منبع تغذیه کنید.

فقط داشته باشید که اغلب Caseهائی فعلی بازار دارای منبع تغذیه 20 پین هستند.

اگر Case مورد علاقه شما منبع تغذیه مناسب با ماردبرد را نداشت می‌توانید بدنه خالی را بدون منبع تغذیه خریده و سپس یک فقره منبع تغذیه فرد اعلاء تهیه کرده و بر روی آن نصب کنید.

فروشندگان برای آب کردن اجناس به شما پیشنهاد تبدیل خواهند کرد که قبول نفرمائید. تهیه بدنه Case و منبع تغذیه(Power) بصورت مجزا قدری گرانتر خواهد شد که توصیه می کنم خم به ابرو نیاورید. خیالتان راحت باشد که در عمرتان حداقل یک کار اصولی انجام داده‌اید.

در مجموع می توانید ؛ از لحاظ زیبایی و قشنگی ؛ اتاق کار یا منزلتان یک کیس شکیل و زیبا خریداری کنید و در عوض سعی کنید یک پاور خوب خریداری کنید.

  دیسک و نوار مغناطیسی ؛ نگاهی کوتاه به رسانه های ذخیره و بازیابی اطلاعات کامپیوتر

در گفتار قبلی در مورد رسانه ذخیره و بازیابی هارد دیسک HardDisk سخن گفتیم ؛ یک از بازدید کننده گان برایمان ایمیل زد که در مورد هارد دیسک  مقاله ای درج کنید.

البته دیسکها و هارد دیسک مبحث سخت افزاری است که تصمیم داریم به صورت دوره ای تعریف و در مورد آن سخن بگویم با این حال در آرشیو بانک مقالات وبلاگ یک مقاله جالب و خواندنی را دریافتم که در مورد رسانه ذخیره بازیابی از جمله نوارهای مغناطیسی، دیسکهای مغناطیسی و هارد دیسکها مطالب را آورده است که به صورت مختصر مقاله را در ادامه دنبال می کنیم.

می توان گفت هارددیسک های مغناطیسی دارای چندین شکل میباشند. هارد دیسک ها دارای ظرفیت بالاو قیمت بیت پایین می باشند. هارددیسک ها عمومی ترین دیسک مورد استفاده برای پردازش فایلی روزانه هستند.        

دیسک و نوار مغناطیسی ؛ نگاهی کوتاه به رسانه های ذخیره و بازیابی اطلاعات کامپیوتر

می توان گفت هارددیسک های مغناطیسی دارای چندین شکل میباشند. هارد دیسک ها دارای ظرفیت بالاو قیمت بیت پایین می باشند. هارددیسک ها عمومی ترین دیسک مورد استفاده برای پردازش فایلی روزانه هستند.        

دیسک ها

در مقایسه با دسترسی به عنصری در RAM دسترسی دیسک همیشه گرانتر است. با این وجود، تمام دسترسیهای دیسک با هم برابر نیستند . دلیل این،روش کار دیسک گردان است.درایوهای دیسک جزء گروهی از ابزارها به نام ابزارهای ذخیره سازی با دسترسی مستقیمDASD میباشند، زیرا امکان دسترسی مستقیم به داده ها را فراهم میکنند.DASD ها مغایر با ابزارهای سری میباشند که گروه اصلی ابزارهای ذخیره سازی می باشند.

ابزارهای سری از رسانه های مثل نوار مغنا طیسی استفاده می کنند که فقط دسترسی سری را ارائه میدهند

یک عنصر داده ای را نمی توان تا زمانی که تمام داده های قبلی آن در نوار به ترتیب خوانده یا نوشته نشده اند،خواند یا نوشت

دیسک های مغناطیسی دارای چندین شکل میباشند. هارد دیسک ها دارای ظرفیت بالاو قیمت بیت پایین می باشند. هارددیسک ها عمومی ترین دیسک مورد استفاده برای پردازش فایلی روزانه هستند.

فلاپی دیسک ها ارزانتر هستند ولی کندتربوده وداده های نسبتا کمی را نگه میدارند. فلاپی ها برای پشتیبان سازی فایل های خاص و جابه جایی مقادیر کم داده مناسب می با شند.

رسانه های دیسکی غیر مغنا طیسی مخصوصا دیسک های نوری در حال رشد بوده وبه عنوان رسانه ذخیره سازی عمومیت یافته اند

برآورد ظرفیت ها و فضای مورد نیاز

پهنای دیسک ها از ۲تا حدود ۱۴ اینچ می باشد. محدوده ظرفیت دیسک ها نیز کمتر از ۰۰۰/۴۰۰ بایت تا میلیارد ها بایت می باشد. در یک دیسک، صفحه بالایی و پایینی یک طرفه بوده و بقیه صفحات دو طرفه می باشند، بنابراین تعداد تراک های هر سیلندر بستگی به تعداد صفحات دارد .

مقدار داده هایی که میتوان روی یک تراک نگهداشت بستگی به چگالی بیت های ذخیره شده روی سطح دیسک دارد. (این بستگی به مقدار ضبط رسانه و اندازه هدهای خواندن /نوشتن دارد .) یک دیسک ارزان و ظرفیت پایین میتواند حدود ۴ کیلو بایت روی یک تراک نگه داشته ودر هر طرف ۳۵تراک قرار دارد. یک دیسک باظرفیت بالا تقریبا تراک های ۵۰ کیلوبایتی داشته ودر هر طرف صفحه دارای ۱۰۰۰ تراک است.

از آنجایی که یک سیلندر شامل گروهی از تراک ها می باشد و یک تراک مجموعه ای از سکتورهاست وسکتور نیز از بایت ها تشکیل شده است، پس محاسبه ظرفیت تراک، سیلندر و درایو ساده می باشد :

ظرفیت تراک= تعداد سکتورها در هر تراک * ظرفیت هر سکتور برحسب بایت

ظرفیت سیلندر= تعداد تراک های هر سیلندر* ظرفیت تراک

ظرفیت درایو = تعداد سیلندرها*ظرفیت سیلندر

تنگنای دیسک:

کارآیی دیسک به طور شگفت انگیزی رو به افزایش است ولی هنوز هم سرعت دیسک ها به حد سرعت شبکه ها نرسیده است. یک درایو با کارآیی بالا میتواند ۵۰ کیلوبایت در هر تراک رابا سرعت ماکزیمم حدود۳مگابایت در ثانیه وفقط بخشی از آن را تحت شرایط عادی انتقال دهد . شبکه هایی با کارآیی بالامیتوانند داده ها را با سرعت حدود۱۰۰مگابایت در ثانیه منتقل کنند. در نتیجه یک فرآیند محدود به دیسک است وشبکه و cpu بایستی منتظر زمان دسترسی به دیسک برای انتقال داده ها باشند.

نوار مغناطیسی:

واحدهای نوار مغناطیسی جزءگروهی از ابزارها هستندکه دسترسی مستقیم را ارائه نمی دهند ولی می توانند دسترسی ترتیبی سریعی به داده ها فراهم کنند. نوارها فشرده بوده وتحت شرایط محیطی مختلف به خوبی نصب می شوند و ذخیره سازی وانتقال داده ها در آنها ساده بوده وقیمت آنها نسبت به دیسک ها کمتر است.

کاربرد های نوار مغنا طیسی:

نوارمغناطیسی، رسانه مناسبی برای پردازش ترتیبی برنامه های کاربردی است. در صورتی که فایل های پردازش شده مشابه نبوده و دسترسی مستقیم نیاز نباشد، از این رسانه میتوان استفاده کرد.

به عنوان مثال، مسئله به هنگام سازی یک لیست پستی در هر ماه را در نظر بگیرید .آیا ضروری است که لیست به طور مطلق به روز باشد یا در هر ماه به هنگام شود، کافی است؟ در صورتی که اطلاعات بایستی به دقیقه باشند، پس رسانه بایستی امکان دسترسی مستقیم را فرا هم کند تا به هنگام سازی بتواند بلافاصله عمل کند . ولی اگر نیاز است لیست پستی فقط هنگامی که بر چسبها چاپ می شوند به هنگام شود، پس همه تغییراتی که در طول ماه رخ می دهند، می توانند جمع شده و در یک فایل قرار گیرند که به همان روش لیست پستی ذخیره می شود. سپس برنامه ای که هر دو فایل را می خواند می تواند به صورت همزمان اجرا شده و تغییرات مورد نیاز را در داده ها اعمال نماید.

مقایسه دیسک ونوار مغنا طیسی:

در گذشته نوار مغناطیسی ودیسک مغناطیسی برای تمام کاربردهای ذخیره سازی ثانویه مورد استفاده قرار می گرفتند. دیسک برای دسترسی تصادفی و ذخیره سازی فایل هایی که برای دسترسی بیدرنگ مدنظر بودند جالب بود ونوار برای پردازش ترتیبی داده ها و ذخیره سازی طولانی مدت فایل هاایده آل بود . با گذشت زمان، این قواعد تغییر پیدا کرده و دیسک بیشتر استفاده شد.

دلیل اصلی که در دسترسیهای تصادفی، نوار مغنا طیسی به دیسک ترجیح داده می شود، این است که نوارها برای تک پردازش در نظر گرفته شده اند، در حالی که دیسک ها عموما چندین پردازش را سرویس میدهند.این بدین معنی است که در دسترسیها هد خواندن/نوشتن دیسک بایستی از محلی به محل دیگری جابه جا شده و حاصل، یک جستجوی پرهزینه است، در حالی که درایونوار چون برای تک پردازش در نظر گرفته شده است، چنین هزینه ای ندارد.

این مسائل سبب شد که به تدریج دیسک جایگزین نوار شود .این تغییرات در مورد دیسک وRAM نیز انجام گرفته ودر حال وقوع است . برای درک کامل این تغییرات جدید، نیاز است که با مفهوم بافر کردن در حافظه RAM آشنا شویم. به طور خلاصه کارآیی بستگی به بزرگی فایلی دارد که در هر بار میتوانیم منتقل کنیم. هر چه فضایRAM بیشتری برای بافرهای ورودی/خروجی قابل دسترس باشد، تعداد جستجو های مورد نیاز کاهش می یابد. بیشتر سیستم های که اکنون وجود دارد وحتی سیستم های کوچک دارای RAM کافی برای کاهش دسترسیهای مورد نیاز برای پردازش فایل های بیشتر هستند . این تغییرات سبب کاهش قیمت دیسک ها شده و در نتیجه آنها را برای پردازش ترتیبی که در گذشته از نوارها استفاده می شد مورد استفاده قرار می دهند.

این بدین معنی نیست که از نوار ها نبایستی برای پردازش ترتیبی استفاده کرد. اگر فایلی روی نوار نگهداری شود و درایوهای کافی برای استفاده از آنها در پردازش ترتیبی فایل وجود داشته باشد، ممکن کاراتر باشد.

اگر چه امروزه از دیسک برای پردازش ترتیبی استفاده می شود ولی نوار هنوز هم به عنوان رسانه ای برای ذخیره سازی آرشیوی طولانی مدت، مهم می باشد که البته این مورد هم با عمومیت یافتن CDها از بین رفته است. نوار هنوز هم از دیسک ارزانتر است و نگهداری فایل های بزرگ روی آن ساده وسریعتر است.

    راهنما : آشنایی با  قطعات جانبی کامپیوتر ( رایانه ) ؛ کیبورد (Keyboard)  ، صفحه کلید(قسمت اول)

هر وسیله ای که خارج از واحد سیستم ( Case ) قرار داشته باشد وسیله جانبی نامیده میشود. در اغلب سیستم های کامپیوتری ، سه وسیله جانبی ضروری موسوم به صفحه کلید (Keyboard) ،  ماوس  Mouse و صفحه نمایش (Monitor) وجود دارد. به منظور آشنایی بیشتر با کامپیوتر یا همان رایانه ، در سلسله گفتار به معرفی قطعات کامپیوتر، تاریخچه و عمکرد و کارکرد؛ طریقه مناسب بهره گیری از قطعات ، توصیه های پزشگی و دانستینی های در مورد قطعات کامپیوتر پرداختیم در آخر مقاله تیتر گفتارها ذکر شده است .(اینجا کلیک کنید و بخوانیم)

 در این گفتار وبلاگ فن آوری اطلاعات به سراغ صفحه کلید کامپیوتر یا کی بورد صفحه کلید (Keyboard) ،  می رویم  تاریخچه و عملکرد صفحه کلید ؛ انواع کیبوردهای رایج، طریقه استفاده مطلوب از صفحه کلید و معرفی قسمتهای مجزا ص در نهایت توصیه پزشکی در استفاده بهینه از این قطعه کامپیوتر را در گفتاری در سه قسمت مجزا ذکر می کنیم این گفتار قسمت اول راهنما : آشنایی با  قطعات جانبی کامپیوتر ( رایانه ) ؛ کیبورد (Keyboard)  ، صفحه کلید باهم می خوانیم ............. (+ادامه مقاله را بخوانیم-  کلیک کنید)...............

راهنما : آشنایی با  قطعات جانبی کامپیوتر ( رایانه ) ؛ کیبورد (Keyboard)  ، صفحه کلید(قسمت اول)

صفحه کلید، متداولترین وسیله ورود اطلاعات در کامپیوتر است .عملکرد صفحه کلیدمشابه یک کامپیوتر است!

شاید بتوان گفت که کیبورد جز لاینفک کامپیوتر بوده است گرچه امروزه با مانیتورها حساس به متن و جایگزینی کاربری کیبورد به وسیله ماوس ها به نوعی نقش صفحه کلیدها کمرنگتر شده است اما از ابتدا بدو اختراع کامپیوتر صفحه کلید هم به جز جدایی ناپذیر کامپیوتر بوده است.

صفحه کلید بعنوان قسمت وروردی کامپیوترها از ابتدا وظیفه درج اطلاعات و ورود دیتا به کامپیوتر را داشته است  البته نگارنده این راهم تاکید می کند اولین خروجی مشابه کیبورد امروزی صفحه پانج بوده است، صفحه سوراخ کن که  صفحاتی را بعنوان صفر و یک سوراخ می نمودند و پس از آن یک پانج خوان وظیفه خواندن اطلاعات را داشت تا وارد حافظه های کامپیوتر کند ، استادی تعریف می کرد در همان سالهای ابتدایی در دانشگاه آمریکا برای محاسبه مجموع اعداد اول بین 1 تا 100 پس از تحریر اطلاعات به وسیله پانچ و درج در کامپیوتر نزدیک به یک روز یعنی 24 ساعت جواب را از سیستم دریافت می نمودند!!! البته در آن زمان خروجی اطلاعات مانیتور یا صفحه نمایشگر نبوده بلکه چاپگرها وظیفه نمایش اطلاعات را برعهده داشتند

انواع صفحه کلید

صفحه کلید شامل مجموعه ای از سوییچ ها است که به یک ریزپردازنده متصل می گردند. ریزپردازنده وضعیت هر سوئیچ را هماهنگ و واکنش لازم در خصوص تغییر وضعیت یک سوئیچ را از خود نشان خواهد داد.

صفحه کلیدها از بدو استفاده در کامپیوتر، تاکنون کمتر دستخوش تغییراتی شده اند. اغلب تغیرات اعمال شده در رابطه با صفحه کلید، افزودن کلیدهائی خاص ، بمنظور انجام خواسته های مورد نظر است .

متداولترین نوع صفحه کلیدها

متداولترین نوع صفحه کلیدها عبارتند از :

- صفحه کلید پیشرفته با ۱۰۱ کلید

- صفحه کلید ویندوزبا ۱۰۴ کلید

- صفحه کلید استاندارد اپل با ۸۲ کلید

- صفحه کلید پیشرفته اپل با ۱۰۸ کلید

- صفحه کلید مخصوص کامپیوترهای laptop

کامپیوترهای laptop دارای صفحه کلیدهای مختص بخود بوده که آرایش کلیدها بر روی آنان با صفحه کلیدهای استاندارد متفاوت است . برخی از تولید کنندگان صفحه کلید، کلیدهای خاصی را نسبت به صفحه کلیدهای استاندارد اضافه نموده اند.

کلیدهای صفحه کلید

 صفحه کلید دارای چهار نوع کلید متفاوت است :

کلیدهای مربوط به تایپ

کلیدهای مربوط به بخش اعداد (Numeric keypad)

کلیدهای مربوط به توابع ( عملیات ) خاص

کلیدهای کنترلی

کلیدهای مربوط به تایپ

کلیدهای تایپ بخشی از صفحه کلید را شامل می گردنند که بکمک آنها می توان حروف الفبائی را تایپ نمود. آرایش کلیدهای فوق بر روی صفحه کلید مشابه دستگاههای تایپ است . همزمان با گسترش استفاده از کامپیوتر در بخش های تجاری ضرورت وجود کلیدهای خاص عددی برای بهبود سرعت ورود اطلاعات نیز احساس گردید، بدین منظوور Numeric keypad در صفحه کلیدها مورد استفاده قرار گرفت .

کلیدهای مربوط به بخش اعداد (Numeric keypad)

با توجه به اینکه حجم بالائی از اطلاعات بصورت عدد می باشند ، یک مجموعه با ۱۷ کلید به صفحه کلید اضافه گردید. آرایش کلیدهای فوق بر روی صفحه کلید مشابه اغلب ماشین های حساب است .

کلیدهای مربوط به توابع  F1  تا F12  ( عملیات ) خاص

در سال ۱۹۸۶ شرکت IBM صفحه کلید اولیه خود را تغییر و کلیدهای عملیاتی و کنترلی را به آن اضافه کرد. کلیدهای عملیاتی بصورت یک سطر و در بالاترین قسمت صفحه کلید قرار میگیرند. با استفاده از نرم افزارهای کاربردی و یا سیستم عامل می توان به هر یک از کلیدهای عملیاتی مسئولیتی را واگذار نمود.

کلیدهای کنترلی

کلیدهای کنترلی باعث کنترل مکان نما (Cursor) و صفحه نمایشگر می باشند. در این راستا از چهار کلید ( با فرمت معکوس حرف T ) بین بخش مربوط به کلیدهای مختص تایپ و بخش عددی صفحه کلید استفاده شده است. با استفاده از کلیدهای فوق کاربران قادر به حرکت مکان نما بر روی صفحه نمایشگر خواهند بود. در اغلب نرم افزارها با استفاده از کلیدهای کنترلی کاربران قادر به پرش هائی با گام های بلند نیز خواهند بود. این کلیدها شامل موارد زیر می باشد :

Home

End

Insert

Delete

Page Up

Page Down

Control -Ctrl

Alternate -Alt

Escape -Esc

صفحه کلید ویندوز  با  کلیدهای اضافه

صفحه کلید ویندوز، کلیدهای اضافه ای را معرفی نمود. کلیدهای Windows یا Start و یک کلید Application نمونه هائی در این زمینه می باشند. صفحه کلید های " اپل " اختصاص به سیستم های مکینتاش دارد.

صفحه کلید یا Keyboard شامل مجموعه ای از کلید هاست که چیدمان آنها مانند ماشین تایپ بوده و شما ( کاربر ) را قادر میسازد، اطلاعات و فرمانهای دلخواه خود را وارد کامپیوتر کنید. Keyboard نیز یکی از وسایل ورودی کامپیوتر به شمار می آید.

راهنما : آشنایی با  قطعات جانبی کامپیوتر ( رایانه ) ؛ ماوس  Mouse یا موش واره

هر وسیله ای که خارج از واحد سیستم ( Case ) قرار داشته باشد وسیله جانبی نامیده میشود. در اغلب سیستم های کامپیوتری ، سه وسیله جانبی ضروری موسوم به ماوس  Mouse صفحه کلید (Keyboard) ، و صفحه نمایش (Monitor) وجود دارد. به منظور آشنایی بیشتر با کامپیوتر یا همان رایانه ، در سلسله گفتار آینده در هفته های آتی به معرفی قطعات کامپیوتر، تاریخچه و عمکرد و کارکرد؛ طریقه مناسب بهره گیری از قطعات   می پردازیم .

 در این گفتار وبلاگ فن آوری اطلاعات به سراغ موش واره می رویم ، قطعه جانبی موس که با تمام سادگی نقش مهمی در کارکرد آسان و سهل با رایانه دارد؛ تاریخچه و عملکرد موس ؛ انواع موس های رایج، طریقه استفاده مطلوب از موس و در نهایت توصیه پزشکی در استفاده بهینه از موس را باهم مرور می کنیم............. (+ادامه مقاله را بخوانیم-  کلیک کنید)...............

موش واره  یا ماوس Mouse

براساس شواهد تاریخی معلوم است که استفاده از موس در کامپیوتراز سال ۱۹۸۴ و همزمان با معرفی مکینتاش آغا گردید . با عرضه موس ، کاربران قادر به استفاده از سیستم و نرم افزارهای مورد نظر خود با سهولت بیشتری شدند. امروزه موس دارای جایگاه خاص خود است . موس قادر به تشخیص حرکت و کلیک بوده و پس از تشخیص لازم ، اطلاعات مورد نیاز برای کامپیوتر ارسال تا عملیات لازم انجام گیرد.  این دستگاه کوچک ، ساده و با کلیک های کم آنقدر مهم و حیاتی است که کار با سیستم عاملها با اینترفیس یا همان رابط کاربر گرافیکی محال یا مشکل است تنها کافی است لحظه کار خود را سیستم عامل فرضی خود یعنی ویندر ایکس پی WinXp   بدون موس آزمایش کنید!!!!

روند شکل گیری موس -  تاریخچه

درسیستم های اولیه نیازی به استفاده از موس احساس نمی گردید، چون کامپیوترهای آن زمان دارای اینترفیسی مشابه ماشین های تله تایپ و یا کارت پانج برای ورود اطلاعات بودند. ترمینال های متنی اولیه، چیزی بیشتر از یک تله تایپ شبیه سازی شده نبودند ( استفاده از صفحه نمایشگر در عوض کاغذ ).

چندین سال طول کشید تا کلیدهای پیکانی در اغلب ترمینال ها مورد استفاده قرار گرفتند( اواخر ۱۹۶۰ و اوایل ۱۹۷۰ ) .

 ادیتورهای تمام صفحه اولین چیزی بودند که از قابلیت های واقعی کلیدهای پیکانی استفاده کردند. مداد های نوری برای سالیان زیادی بر روی ماشین های متفاوت ، بعنوان یک دستگاه اشاره ای استفاده می گردیدند

ژویستیک یا  Joysticks  و دستگاه هائی دیگر در این خصوص در سال ۱۹۷۰ رایج شده بودند. زمانیکه موس بهمراه کامپیوترهای مکینتاش ارائه گردید یک موفقیت بزرگ بدست آمده بود.

توضیح اینکه قلم های نوری مانند قلم معمولی بوده اند که با سیم و برخی بدون سیم به کیس و سیستم کامپیوتر متصل می شدند شاید کاربران قدیمی این فرصت را داشته اند که یک بار کار را با قلم نوری آزمایش کنند قلمی که براساس اپتیک و بازتاب نور بر صفحه پاد کار موس امروزی را تاحدی امکان می ساخت اما امروزه به فراموشی سپرده شده است.

عملکرد موس

عملکرد موس کاملا" طبیعی بود. قیمت موس ارزان و فضای زیادی را اشغال نمی کرد. همزمان با حمایت سیستم های عامل از موس ، استفاده از موس رشد بیشتری پیدا کرد. زمانیکه ویندوز ۳/۱ از یک رابط گرافیکی بعنوان استاندارد استفاده کرد، موس بعنوان یک وسیله و اینترفیس بین انسان - کامپیوتر، جایگاه خاص خود را کسب نمود.

ماوس ، ابزاری ورودی است که به کاربر اجازه میدهد به اقلام موجود بر روی صفحه تصویر اشاره و آنها را انتخاب کند. ساختار اصلی ماوس متشکل از یک وسیله کوچک که در دست جای میگیرد و چند دکمه مسطح روی آن است. زیر ماوس یک بخش جهت یاب ( معمولاً گوی ) قرار دارد. کل این مجموعه نیز به وسیله سیمی به کامپیوتر متصل میشود. با حرکت ماوس توسط کاربر اشاره گر ماوس بر روی صفحه تصویر ، به طور همزمان به همان سمت حرکت میکند. اولین ماوس توسط دکتر داوگ انگلبرت در سال ۱۹۶۴ اختراع شد.

انواع موس ها رایج

1-      موس های توپی ( توپ دار)

2-      موس لیزی – اپتیک

موس توپدار

موس هایی هستند که در داخل محفظه خود گوی شکلی وجود دارد که با حرکت موس ، گوی در داخل محفظه چرخیده و باعث ارسال پیام حرکت به چپ یا بالا و پایین می شود در نتیجه کرسر (Cursor) را روی صفحه حرکت میدهد.

چنین بنظر میرسد که دوران موش (ماوس) کامپیوتری چرخدار یا توپدار به پایان خود نزدیک میشود. آینده پیش روی موش نوری قرار دارد.

موس نوری - اپیتیک  Optical Mous

امروزه بیشتر کاربران کامپیوتر از موس های نوری یا اپتیک استفاده می کنند موسها لیزری از قانون بازتاب نور به جای گلوله داخلی محفظه موسهای نوری بهره می گیرند بعبارت ساده تر با حرکت موس و انحراف نور تصاعده از موس ، حرکت موس به کامپیوتر ارسال می گرددموس نوری نسبت به پوپدار بسیار بهتر و مطلوب تر است ،حساسیت بالا در حرکت ، جابجایی راحت و آرام از جمله مزیتهای موس نوری است

تاریخچه موس نوری

موش نوری توسط Agilent Technologies بسط داده شد و در اواخر سال 1999 معرفی گردید. موش نوری عملا از یک دوربین ظریف استفاده میکند که 1500 عکس در هر ثانیه میگیرد. این ماوس میتواند تقریبا روی هر سطحی کار کند. ماوس دارای یک دیود نورانی قرمز (LED) میباشد که نور را به سطح کار می تاباند، این نور بین سطح کار و یک سنسور CMOS نوسان میکند.

 سنسور CMOS، هر تصویر دریافتی را به یک پردازشگر دیجیتالی DSP میفرستد تا تحلیل شود. DSP با سرعت 18 میلیون دستور در ثانیه قادر است الگو های داخل تصویر را دیده و بفهمد که این الگو ها چگونه حرکت میکنند و فرق هر تصویر با تصویر قبلی چیست. سپس بر اساس تغییر الگو در یک سلسله تصویر، DSP میفهمد که ماوس چقدر و چطور حرکت کرده و مختصات صحیح را به کامپیوتر ارسال میکند. سپس کامپیوتر با توجه به این مختصات دریافتی، کرسر (Cursor) را روی صفحه حرکت میدهد.

 این عمل، صدها بار در ثانیه انجام میشود تا حرکتی نرم و یکنواخت برای کرسر ماوس ایجاد کند. فواید

تفاوت موش نوری  و موس توپدار یا چرخی

موش نوری نسبت به مدلهای قدیمی توپدار یا چرخی به شرح زیر است:

           قطعه متحرک ندارد پس احتمال خرابی آن کمتر است.

           راهی وجود ندارد که غبار داخل ماوس شود و سنسورهای ردگیر را با مشکل مواجه کند.

           افزایش رزولوشن ردگیری، که به معنای حرکتی نرمتر است.

           نیاز به سطح خاصی مانند ماوس پد ندارند. اما مواظب باشید که نور این نوع ماوس کمی سطوح چوبی میزتان را میخورد.

توجه بدین نکته داشته باشید که موسهای نوری نسبت به موسهای توپدار دارای این ضعف هستند که ممکن است با سوختن سنسر از کار بیافتند به عبارت ساده تر توپدارها به مرور از کیفیت و کارایی اشان کاسته می شود ولی اپتیک به ناگاه قطع می گردد.

مضرات بهره گیری از موس

بهره گیری از موس در حالت طبیعی و به صورت مطلوب مضر نیست اما اگر حالت دست و ارگونومی استفاده از موس نامطلوب باشد باعث کشش تاندوم و عضلات دست و در نتیجه فاصله مفاصل دست می شود

توصیه پزشکی

- ارگونومی و حالت کار درست با موس به گونه است که شما ارتفاع میز ، صندلی و فاصله صندلی از میز کامپیوترتان را گونه ای تنظیم کنید که نسبت زاویه ساعد به بازو دستتان در موقع بهره گیری از موس کمتر ونزدیک به 90 درجه یعنی عمود کمی خم شده باشد

- به یاد داشته باشید ارتفاع نامناسب و زیاد میز کامپیوتر یا ارتفاع خیلی پایین میز باعث درد عضلانی موقت و ایجاد فاصله بین عضلات و تاندوم می شود.

-در هنگام کار زیاد با موس به خصوص کار دقیق و حساس هر 15 دقیقه ، به دست خود نرمش دهید و به گونه ای که از گرفتگی عضلات ، کاهش گردش خون و انسداد موقت عروق جلوگیری کنید.

- تا امکان دارد از موس ها با کیفیت مطلوب بهره بگیرید در نتیجه فعالیت دست شما کمتر شده و بدین وسیله خستگی موقت و درد دایم کمتری به سراعتان خواهد آمد به خصوص در موسها توپی که به مرور از کیفیت و سرعت عمل موس کاسته شده و برای کار باید فعالیت بیشتر انجام دهید.

 آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس  Power Supply (قسمت دوم)

در کامپیوترهای شخصی ، منبع تغذیه یک جعبه فلزی است که در گوشه Case قرار می گیرد. در اغلب سیستم ها در صورتیکه در پشت سیستم قرار گرفته باشید ،  می توان منبع تغذیه را مشاهده کرد ؛ در کلیه کیسها منبع تغذیه داخل کیس و قسمت انتهایی است و داراری یک یا چند فن خنک کننده است ؛ با یک سیم رابط به برق شهری و یک سیم نیز به مانیتور برق می رساند

منبع تغذیه را Switching power supplies نیز می گویند. با استفاده از نکنولوژی سوئیچینگ می توان ورودی AC را به ولتاژهای پایین تر DC تبدیل کرد. ولتاژهای 3/3 ، 5 و 12 ولتاژهای رایج می باشند. ولتاژهای 3/3 و پنج ولت عمدتا" توسط مدارات دیجیتال استفاده شده و ولتاژ دوازده ولت برای حرکت  موتورهائی  نظیر درایو دیسک ها و یا خنک کننده ها استفاده می گردد

بحث گذشته تحت عنوان آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس  Power Supply (قسمت اول)را باهم دنبال می کنیم

آشنایی با قسمتهای سخت افزار کامپیوتر؛ منبع تغذیه کیس  Power Supply (قسمت دوم)

 منبع تغذیه  یکی از عناصر حیاتی درکامپیوتراست. فعالیت سایر عناصر  به عملکرد منبع تغذیه بستگی دارد. منبع فوق تامین کننده  جریان الکتریسیته مورد نیاز هر یک از عناصر سخت افزازی است . بدون وجود منبع تغذیه ، کامپیوتر مشابه  جعبه ای مملو از فلز و پلاستیک  خواهد بود. منبع تغذیه جریان ( AC (  Alternating Current  را به جریان   ( DC ( Direct Current تبدیل می کند.

در کامپیوترهای شخصی ، منبع تغذیه یک جعبه فلزی است که در گوشه Case قرار می گیرد. در اغلب سیستم ها در صورتیکه در پشت سیستم قرار گرفته باشید ،  می توان منبع تغذیه را مشاهده کرد. 

 

کابل های منبع تغذیه ها استاندارد بوده و بگونه ای طراحی می گردنند که احتمال  نصب اشتباه آنان کاهش  یابد. اغلب تولیدکنندگان نیز از کا نکتورهای مشابه  برای محصولات تولیدی خود نظیر دیسک درایوها ، خنک کننده ها ( تامین 12 ولت ) استفاده می نمایند.

  مشکلات منبع تغذیه

منبع تغذیه  بیشترین میزان خرابی ( نسبت به سایر عناصر )  در کامییوتر را دارد . زمانی که کامپیوتر روشن می گردد، عملیات منبع تغذیه آغاز( گرم شدن ) و زمانیکه سیستم خاموش می گردد ، وظایف منبع تغذیه به اتمام می رسد ( خنک  می گردد) با توجه به تکرار عملیات فوق و نوسانات برق همواره منبع تغذیه می تواند عامل اولیه برای بروز اشکال در سیستم باشد.

حساس بودن نسبت به بوی سوختگی و اطمینان از عملکرد صحیح خنک کننده منبع تغذیه ساده ترین روش  برای پیشگیری از بروز اشکال در منبع تغذیه است .

 تولیدکنندگان برد اصلی  اخیرا" امکاناتی را ارائه داده اند که با استفاده از آنها می توان در هر لحظه عملکرد خنک کننده منبع تغذیه و یا پردازنده را مشاهده و در صورت عدول  از استانداردهای موجود ( تعداد دور در دقیقه خنک کننده )  سریعا"  به کاربر اعلام ( پیام های هشداردهنده صوتی ) تا در اسرع وقت اشکال بوجود آمده برطرف گردد. در برخی از موارد در صورت بسته بودن درب کیس  و وجود ترموستات داخلی ؛ در صروت گرم شدن بیش ازحد قطعات ؛ ممکن است کیس کامپیوترتان خاموش شود/

  مواظب بوی تصاعد شده از داخل منبع تغذیه باشید سمی است

صدای متصاعد شده از کیس کامپیوتر از سه منبع تولید صدا است، اول موتورهای سی دی رام و هارد دیسک و فلاپی که برخی مواقع روشن شده و صدای خیلی خفیف دارند ؛ دوم فن های تعبیه شده در روی مادربورد ؛ از قبیل پردازنده مرکزی ، کارت تصویر و .... و سوم از فن داخل منبع تغذیه که صدابیشتر از این قسمت است.

اما بوی خاص از کامپیوتر متصاعد می شود که بوی ان در مراکز تجمع کامپیوتر نظیر مراکز کامپیوتری محسوس است این بو از از تمام این فن ها متصاعد شده و گاه مانیوتر نیز این بو رادارد .

این بوی سمی ؛ خطرناک و کشنده است ؛ در گزارشی که توسط  Clean Production Action و  Computer TakeBack Campaign نقل شده است، دو گروه از محققان مطالب زیست محیطی و تندرستی مربوط به کامپیوتر دریافتند که عناصر اتفاء حریق برومینه در نمونه‌های گرد و خاک حاصل از کامپیوترها یافت می‌شود.

 این تحقیق اذعان می‌دارد که بسیاری از مواد یافت شده در این نمونه‌ها بطور گسترده‌ای در مواد اتفاء حریق که همان پولی برومینه دی‌فنیل اترها (polybrominated diphenyl ethers) یا PBDEها استفاده می‌شوند، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مشکلات سلامتی جدی پدید آورده‌اند.

پس سعی کنید که تا حد ممکن از بهره گیری از کامپیوتر در محل زندگی به خصوص کار خودتان جدی خودداری کنید؛ بیشتر خواهیم گفت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد