بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

بانک سوال دبستان گرمه

بانک نمونه سوال ابتدایی متوسطه اول و دوم پایان نامه مقاله تحقیق کارآموزی کارورزی طرح توجیهی کار آفرینی پروژه

معلولیت شنوایی

مقدمه

زمینه و هدف: بیشتر بررسی های موجود روی والدین کودکان کم شنوا حاکی از بروز اختلالاتی در سلامت روانی آنها پس از شناسایی ناشنوایی کودک بوده است. یکی از هدف های عمده هر نوع برنامه مداخله به هنگام مشاوره با والدین است. این مقاله به بررسی تاثیر یک برنامه مشاوره به صورت گروهی بر سلامت روانی والدین کودکان کم شنوا می پردازد. روش بررسی: این مطالعه به روش شبه آزمایشی و پیش آزمون- پس آزمون تک گروهی صورت

 

 

 گرفت. شرکت کنندگان در پژوهش همه والدین کودکان کم شنوایی بودند که در یک مرکز ویژه کودکان کم شنوا حضور داشتند. ابتدا وضعیت سلامت روانی والدین ارزیابی شد. سپس برنامه مشاوره به صورت گروهی برای آنان اجرا گردید. برنامه شامل 6 جلسه 1.5 ساعته و شکل کلی هر جلسه شامل سخنرانی و بحث های گروهی به روش شناختی- رفتاری بود. وضعیت سلامت روانی والدین پیش از اجرای برنامه و بلافاصله پس از آن با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی و فهرست علایم روانی 90 مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: بیش از نیمی از والدین دچار اختلالات روانشناختی بودند. مقایسه پیش آزمون و پس از آزمون نشان دهنده کاهش معنی دار میزان افسردگی، اضطراب و بیشتر دیگر شاخص های روانی والدین پس از اجرای برنامه مشاوره به روش شناختی- رفتاری در والدین کودکان کم شنوا بود. نتیجه گیری: نتایج حاکی از وجود اختلالات روانی در والدین کودکان کم شنوا و موثر بودن مداخله های شناختی- رفتاری در بهبود این شاخص ها بود. با توجه به گسترش برنامه های شناسایی کم شنوایی در کودکان در کشورمان پیشنهاد می شود بررسی های بیشتری روی برنامه های مداخله ای روانشناختی مناسب برای والدین صورت گیرد.


معلولیت ناشنوایی و کم شنوایی یک معلولیت پنهان می باشد

حدود 12 تا 14 درصد از اطلاعات ورودی مغز داده های شنوایی است. به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان تهران، در جلسه توانبخشی و آموزش به موقع به ناشنوایان، ملایری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: داده های شنوایی حدود 12 تا 14 درصد از اطلاعات ورودی مغز را تشکیل می دهد و اگر در این داده ها به هر دلیلی اختلالی ایجاد شود تاثیرات زیادی را بر وجود انسان می گذارد و قابل مقایسه با هیچ محرومیت حسی دیگری نیست.

ملایری در رابطه با عوامل موثر بر ایجاد کم شنوایی افزود: بر طبق تحقیقی که در زمینه ناشنوایی  در مرکز توانبخشی نیوشا بین 100 خانواده مراجعه کننده انجام شد و طی پرسشنامه ای زمان تردید، تشخیص کم شنوایی، زمان استفاده از وسایل ناشنوایی پرسش شد و نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد تردید کم شنوایی در بین خانواده ها به صورت میانگین 12 ماهگی، سن تشخیص حدود 15 ماهگی، سن استفاده از وسایل کمک شنوایی 19 ماهگی و سنی که از خدمات توانبخشی استفاده کرده اند 22 ماهگی بوده است، این مطالعه در مقایسه با تحقیق سال 2002 در ایران که در سطح کشور بین 1350 خانواده انجام شد مشخص کرد که مراحل شناسایی کم شنوایی پایین آمده است.

وی اظهار داشت: مطابق قانون 136 که اکنون در دنیا مطرح است ایده آل یعنی در سن قبل از یک ماهگی غربالگری شنوایی، قبل از سه ماهگی تشخیص کم شنوایی و قبل از 6 ماهگی مداخله و خدمات توانبخشی انجام گیرد؛ و با توجه به مطالعاتی که در ایران انجام شده نسبت به کشور های دیگر از این قانون ایده آل دور نیستیم و فقط کشور ما در سن تردید، حدود 12 ماهگی است که در دنیا 8 ماهگی می باشد و این ناشی از عدم آگاهی والدین نسبت این امر می باشد و با اطلاع رسانی باید خانواده ها را در خصوص تردید کم شنوایی آگاه ساخت.

ملایری همچنین درباره بعضی بیماری ها و عوامل موثر به کم شنوایی خاطر نشان کرد: 40 درصد از خانواده های مراجعه کننده فرزندشان مبتلا به زردی می باشد که از عوامل کم شنوایی محسوب می شود، نکته دیگر ازدواج فامیلی است که بخش قابل توجهی از ناشنوایان ماحصل این نوع ازدواج می باشند و همچنین مراجعه 60 درصد از این خانواده ها به پزشک عمومی و غیر متخصص این امر از عواملی است که والدین دیرتر به کم شنوایی و ناشنوایی فرزند پی می برند و شنوایی شناسان متخصص در رتبه دوم برای مراجعان قرار دارند و 5 درصد مابقی نیز به دیگر متخصصین مراجعه می کنند.

آسیب شنوایی چیست؟ 

اسیب شنوایی به معنی انحراف یا تغییر به سمت بدتر شدن ساختار یا عملکرد شنوایی

 است که معمولا خارج از محدوده طبیعی می باشد.

معلولیت شنوایی چیست ؟

معلولیت شنوایی به نقصی گفته می شود که عملکرد ارتباطی یک فرد در کارهای

روزمره اش ایجاد می شود و ناشی از اسیب شنوایی می باشد.

انواع کم شنوایی کدامند؟

از نظر درجه افت شنوایی طبقه بندی زیر وجود دارد:

طبیعی15-0دسی بل

خفیف 25-15 دسی بل

ملایم 40-25 دسی بل

متوسط 65-40 دسی بل

شدید 95-65 دسی بل

عمیق بیش از 95 دسی بل

متن کامل را پس از پرداخت وجه می توانید دانلود نمایید.لطفا مشخصات خواسته شده را جهت پیگیری پرداخت دقیق وارد نمایید.

نوع فایل : word  فایل زیپ شده

تعداد صفحات 20

حجم :  210   kb

مبلغ قابل پرداخت 26000  ریال

پس از پرداخت موفق وجه به صورت خودکار به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل را دانلود کنیددر صورت هرگونه مشکل با پشتیبانی 09357668326 تماس بگیرید.

نام و نام خانوادگی :

ایمیل :

موبایل :

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد